Tehotenstvo a nevoľnosť

frida

nie, rcite nie, je to normalne. praveze sa vravi, ze cim mas vyssiu hladinu hormonov HCG, ktory je zodpovedny za nevolnost, tym je lepsia pozicia pre zachovanie tehotenstva. v prvych troch mesiacoch este nevyzivuje plod placenta, ale zlte teliesko, takze sa o babo nemusis obavat. ak by si vsak vyraznejsie schudla a bola dehydrovana, urcite ta poslu na kliniku a daju ti infuzie. ale to pojde skor o tvoje zdravie ako o zdravie baba. a ak by ti bolo velmi nevolno, lekar ti predpise degan, alebo nieco podobne proti nauzee.
ja som mala nevolnosti az do konca stvrteho a zaciatku piateho mesiaca, ale uz nie az take intenzivne ako okolo 8. tyzdna. vzdy mi vsak este prekazali niektore pachy a niektore potraviny som nemohla. v podtate som, ked to bolo najhorsie jedla iba pomarance a sendvic s maslom a mliekom. varila som bez cesnaku a cibule, masove vyrobky som vsetky hned odpratala do mraznicky, ked si kolega do prace doniesol hot-dog, utekala som hned prec a kavu? na tej som zavisla a zboznujem jej vonu, no celych pomaly pat mesiacov som ju nemohla ani citit.

lienka z

Jej, ďakujem mimika. Si zlatá. Lebo ja sa obávam. Niekedy zvraciam raz do dňa, niekedy vôbec. K večeru mi je asi zo všetkého tak najťažšie a vtedy mám žalúdok ako struna. A to som len v 6 týždni. No uff. Ešte to asi potrvá....Ale ďakujem.

mimika

Ahoj, zvracanie v prvom trimestri je normalne, netreba sa obavat, zeby malo nejaky dopad na tehotenstvo. Ak vsak vracias neustale, doslova aj z vody, riesi sa to infuziami, telo totiz latky potrebuje. Moze sa stat, ze schudnes, ale po 3 mesiacoch by nemali pretrvavat tieto problemy, aspon nie v takej intenzite. Mne pomohli homeopatika, ak chces, napis mail, ak viem, poradim.