umyvanie zubov

jajka001_

ja mam zuby natesno, takze sa mi tam nedostane ani strava, ani zubna nit. a nekazia sa mi, akurat tie najpouzivanejsie uz ziskali zvrchu kazy. ked sa mi zubarka rozhodla urobit dieru medzi zubami, lebo som tam mala nejaky mierny zapal, ze nech si cistim medzizubny priestor (?) lebo ze sa mi tam nieco dostalo, tak sa mi tam spravili kazy zboku na oboch zuboch, lebo sa mi tam neustale dostavali časti potravy. najcastejsie semienko kminu, ktore sa mi zapichlo do dasna. takze ak mate zuby tak natesno, ze sa tam nic nedostane, aky ma zmysel tam nasilu pchat zubnu nit a kefku? akurat si poskodite sklovinu a zanesiete tam bakterie. kazy sa tvoria v kyslom prostredi, teda ak niekto sustavne poziva sladke potraviny, kazy sa tam spravia aj ked si ich umyvate.

Eva531

Pokial ide o to poradie, ze kedy medzizubna kefka + dentalna nit a kedy kefka a pasta, tak mne to povedala dentalna hygienicka, ze to mam robit takto, tak sa uz nad tym dalej nezamyslam a robim to tak.

RNG

Usta maju tak isto ako creva mikrofloru. Ked ju mas poriadnu=spravnu, nesmrdi ti z ust ani ked si nikdy necistis zuby, Pozri na krasne zuby simnpanzov, a nemyslim, ze si cistia zuby inac, nez zutim roznych rastlin
V poslednom case propaguju specialnu bakteriu, probiotikum, proti zapachu s ust(tiez na zvysenie imunity proti problemov s ustami, hrdlom, nosohltanovymi infekciami, dokonca infekciami vnutorneho ucha. Je to bakterie z Noveho Zealandu, S. salivarius K-12

Nela111

dsaaaaasd7as
Neviem si predstavit, ze si niekto umyva zuby len raz do tyzdna. To musi byt zapach z ust! A ze ich maju biele a zdrave? To velmi pochybujem. Hlavne o tom, ze by boli zdrave...

Nela111

Ako je to s tym poradim normalnej kefky a medzizubnej? Ja najprv pouzijem normalnu kefku (s pastou), prejdem nou aj po jazyku. Vyplachnem. Potom medzizubnu. Vyplachnem. A nakoniec ustnu vodu. Je to takto ok? Alebo mam predsa len najprv pouzit medzizubnu a potom normalnu?

dsaaaaasd7as

Ani nie, je to osobitne. Poznam ludi co si umyvaju zuby raz do tyzdna a maju ich krasne rovne, biele a zdrave. Poznam ludi co si ich umyvaju po kazdom jedle a maju paradentozu, kazov ze ich ani radsej nepocitat a tak. Ja povazujem velmi dolezite vycistit si zuby pred spanim, lebo ak ti ostanu nejake kusky jedla medzi zubami tak sa to rozklada vznikaju vselijake svinstva tam a potom to poznas. Problemy so zubmi mozu byt sposobene aj inymi faktormi ako genetika, parazity, problemy s niektorymi organmi, nedostatocna vyziva atd. takze tazko povedat. Umyval by som si zuby lebo je to celkom nehygienicke u ostatnych. Najlepsie na precistenie zubov je aj tak stare dobre jablko a zivica je vyborna na regeneraciu zubov.Snaz sa kupovat pasty s nizkym obsahom fluoru, lebo je dost nebezpecny nie len pre zuba ale aj pre telo. Vela vyskumov casto potvrdzovala skodlivost aj ucinnost fluoru,ale ved sam vies z chemie ze fluor je velmi jedovata latka...takze je to dost pofiderne.

beika

milli11 ja si umývam zúbky presne tak ako Eva531.. + keď mám náladu použijem ešte aj elektrickú sonickú zubnú kefku a ústnu sprchu..
A prečo najskôr medzizubnú kefku a až potom normálnu? Ja to robím takto preto, lebo si myslím, že normálnou zubnou kefkou jedlo a baktérie spomedzi zubov nevyberiem.. a preto sa mi zdá nelogické vyčistiť si zúbky poriadne najskôr normálnou kefkou a až potom medzizubnou.. veď keď mi medzi zúbkami ostanú baktérie a zvyšky jedla, tak tou normálnou si tieto časti nevyčistím a keď potom dodatočne použijem medzizubnú kefku na vyčistenie, tak dosiahnem akurát to, že baktérie a zvyšky jedla si roznesiem na už vyčistené plôšky zúbkov..a celé čistenie aspoň z môjho pohľadu je zbytočné.. preto si vyčistím najskôr zúbky medzizubnou kefkou a zubnou niťou a dostanem všetko zlé spomedzi zúbkov preč a potom ich vyčistím už poriadne jednozväzkovou a normálnou kefkou...
no je to len môj názor...

zubata

zuby si umyvajte lebo zle dopadnete.Vyusti to do paradentozy.Zuby vam vypadaju,az potom si to uvedomite ze ste robili chybu.Rano si treba umyt zuby,vecer pouzit medzizubnu kefku,vycistit zuby a preplachnut ustnou vodou.

milli11

Pre Eva.
Tento problem mam aj ja, prilis tesne rozostavene zuby. Ledva sa tam dostanem s nitou, s medzizubnou kefkou to je kazdodenny boj.
Inak, je zaujimave, ze najskor si vycistis zuby medzizubnou kefkou a az potom normalnou kefkou. Ja to robim presne naopak. Je v tom nejaky rozdiel?