potrat

Príspevok v téme: potrat
lennka

pred dvoma mesiacmi som samovolne potratila.z nemocnice ma pustili druhy den,a az doteraz kym mi nezacalo akutne krvacanie,som nevedela ze vo mne zostali zvysky po potrate a ze same sa to zo mna nedostane von.je to vina doktorov,ze ma nevycistili hned po tom ako sa to stalo a neinformovali co bude nasledovat?robi sa cistenie hned po potrate?ake su rizika ak tento zakrok oddialim?a ako ten zakrok prebieha?

kity1986

pocul niekto nikedy oo tom ze pred potratom vas maju uspat tak ze vam pichnu do ust malu injekcu a tym vas uspia?

Lea21

živočišného předchůdce člověka (dryopithecus) se před 14 miliony lety odštěpily dvě vývojové větve:

lidoopi - žili v pralesích, živili se rostlinnou stravou;
lidé - žili v lesostepích, živili si travními semeny a masitou stravou

:)

pre cindy
kolko milionov rokov existuje ludstvo ??? Ak po potrate zostane v maternici to, co tam nema zostat, moze to narobit vazne problemy...ved napr. aj kusok placenty, ktory zostane v tele matky sa vie hnusne zvrhnut

:::

irenka555-pred par rokmi som tiez samovolne potratila.Hned sme sli k lekarke,kde tiez podla ultrazvuku nebolo potrebne vycistenie po potrate.Avsak som stale velmi silne krvacala a na druhy den sa mi zacala tocit hlava,az som odpadla,pretoze som uz mala velmi nizky tlak a chybalo malo,aby som uplne vykrvacala.Okamzite ma brali sanitkou do nemocnice,urobili bleskovkove predoperacne a hned mi robili kyretaz.

cindy21

ja sa do toho moc nevyznam, ale preco by to priroda tak zle zariadila, ze bez kyretaze sa neda obist? vsak je to velky zasah do organizmu taka kyretaz. potrat je spontanny jav, teda priroda to iste mala nejak vymyslene aj bez lekarskych zasahov. neviem, len rozmyslam. co myslite? a vsak anesteza a dezinfekcia sa vynasla len v minulom storoci, teda miliony rokov predtym si zeny museli vystacit bez kyretaze

irenka555

Ahojte zienky.Chcela by som vas poprosit o radu.Pred 2 dnami som samovolne potratila v 8 tyzdni.Bola som na ultrazvuku a doktor mi vravel,ze ziadne cistenie nepotrebujem,ze malo co tam ostalo.Myslite ze je to ok?Mam aj trochu strach,lebo niesom na Slovensku a tu maju ine metody.Dali mi tehotensky test a vraveli,ze si ho mam urobit po 10 dnoch a ked bude pozitivny,tak mam prist.Tak neviem,diki

frida

no, lenka, pravdupovediac tomu nerozumiem - ty si lezala v nemocnici na rizikovom, tam si potratila, nic s tebou neurobili a takto ta poslali domov? bola si snad uplne na zaciatku tehotenstva?
ja som mala sice potrat v stvrtom mesiaci, ale aj tak, hned ako to lekar potvrdil, poslal ma na predoperacne vysetrenia a na druhy den mi robili kyretaz. po nej si este ultrazvukom skontrolovali, ci je maternica cista a ci je vsetko v poriadku.
mala si teda zamlknute tehotenstvo, alebo uplny potrat? nerozumiem, preco zvolili lekari taky zvlastny postup.

[zruseny12]

Ja ked som potratila samovolne,hned ma lekarka posielala na vycistenie,a brala som potom aj penicilin-injekcie.A mala som taku smolu,ze ma zle vycistili pri druhom potrate,tak som mala bolesti-krce a museli ma znovu vycistit.Chod cim skor k lekarke....lebo to nie je ziadne sranda...nechcem strasit,ale ze moze s toho dostat aj otravu krvi,je to zvlastne,ze Ty uz takto chodis 2mesiace,lebo mne hned po tyzdni ako ma pustili domov tak som mala hrozne bolesti.Bolo to pred viac ako 15rokmi,ale myslim si,ze to sa asi nezmenilo ani teraz a po potrate treba vycistit....prajem vela stastia.

zarria

Jasné, že ťa mali po potrate vyčistiť.Niekedy usúdia, že to nie je treba na základe vyšetrenia, ale keď si bola tehotná viac ako 6 týždňov, mali by to určite urobiť. Inak aj po vyčistení je prvá a niekedy aj druhá menštruácia o dosť silnejšia ako normálne. Dokonca ak je krvácanie príliš silné a neustáva, môže sa pristúpiť k ďalšiemu "vyčisteniu". Ďalšie tehotenstvo sa odporúča najskôr až po 6 mesiacoch, keď si maternica ako-tak oddýchne, ale poznám aj výnimky a mamina otehotnela do troch mesiacov a narodilo sa jej zdravé miminko.