suverenitaaaaaaa

Príspevok v téme: suverenitaaaaaaa
raegan

môj roblém sa týka pre mňa dosť dôležitej veci-musím obhájiť prácu, ktorú som napísala..počúvať ma bude pár ľudí (ktorých uvidím prvýkrát v živote)..živo si viem predstaviť, ako sa roztrasiem, vyschne mi v hrdle a myšlienky sa mi rozutekajú..pohorím na tom..je to pre mňa dosť dôležité a neviem, čo mám robiť, aby som to zvládla..viem, že základom je dobrá príprava tej obhajoby, ale ako odstrániť tú nervozitu a spontánne hovoriť a odpovedať na otázky? veď vlastné názory predsa mám...ako sa nebáť vyjadriť ich? už to vidím, že akokoľvek prácu prednesiem, tí ľudia sa na mňa budú pozerať, akoby som rozprávala blbosti, budú sa ma snažiť nachytať a pod. a problém je ten, že ja sa nechám potopiť, lebo sa zľaknem...neviem ako to mám riešiť...poraďte, ako získať suverenitu..díky..môžte písať aj na e-mail..

raegan

ale ono to tak bohužiaľ býva, že čím vyšší titul, tým viac sa človek tvári, že zjedol všetku múdrosť sveta... a keď majú vybrať najlepšieho, tak ním iste bude suverén..no nevadí, nejak to zvládnem, či už s úspechom, alebo nie..vďaka

ethel

raegan:neboj,po prvej vete to opadne...je to len možno 5 ludí a tak ako píše frida,nebudú ťa chcieť nachytať.Mala som tento istý problém minulý týždeň,keď mala čakala prezentácia pred 300 luďmi a poviem ti skoro som odpadla..teda tak som sa cítila...a keď som začala rozprávať,uvedomila som si,že aj tý čo tam sedia by sa trapne cítili a tak som rozprávala ďalej a prešiel aj ten strach.V podstate 90 percent tých čo ma počúvali o tej veci nikdy nepočuli tak som sa cítila strašne múdra:-DDD a v pohode..neboj aj ty to zvládneš...ber to tak,že ich cheš niečo naučiť...

spagheta

ahojky raegan,kliidek,poznam ten pocit,ja som pred nedavnom mala ustnu skusku o ktorej bolo zname ze sa robi na minimalne dva pokusy,strasne som sa bala,ale ked som bola na mieste-ako som sa tak rozrozpravala,vsetko bolo ok a ukludnila som sa...podstatne je verit v seba samu§mysli pozitivne!nerozmyslaj nad tym preco by to nemalo vyjst-len sa zahanas do uzkych a vedies strach do extremu§mysli na to,preco to vyjde!ved sa snazis a vies to!kamoska chodi na psycho a hovorila mi ze ked sa bojis napr.ze sa zakokces ,atk si treba tu situaciu predstavit,ale totalne prehnanu az komicku a vtedy,ked ta to rozosmeje sa uvolnis a opadne stres..este take triicky ako-ze netreba sediet ked uz cakas na obhajobu ale radsej sa prechadzaj-pri sedeni mas stalacene brusne svaly a teda nedostatok kyslika a to prechadzanie tiez odburava stres§drzim palceky!

frida

no samozrejme ze musis mat strach, pretoze ty to vidis cele uplne zle! ti ludia, ktori budu v komisii, tam nie su preto, aby ta nachytali, alebo aby si mysleli ze im rozpravas hluposti! ti ludia budu pocuvat hlavne o com si pisala, co nove im chces povedat, co si zistila a co si tym sledovala. bude ich to zaujimat. ak budu mat otazky, bude to len preto, aby si ich presvedcila o tom, co si napisala a povedala, vsak sa tomu zvykne hovorit obhajoba. je taky problem obhajit nieco, za cim si stojis? oni len chcu, aby si ich o tom presvedcila.
pisala si tu pracu, urcite ti dalo dost namahy, aby si zozbierala podklady a nastudovala potrebne suvislosti. ty sama vies o danej problematike najlepsie, presvedc o tom komisiu. predstav si, ze si mama, alebo ucitelka a vysvetlujes detom nieco, comu ty rozumies a oni este nie.