Astma a alergia na roztoce a pel

Príspevok v téme: Astma a alergia na roztoce a pel
zuzana175

dnes som bola na alergologii.zistili mi alergiu na roztoce a pel.no od augusta stale kaslem,takze tie alergeny spôsobili aj to,ze mam astmu.mam dva spreje a nejake lieky na zaciatok.prosim,napiste mi svoje rady,ako ste vy zacinali s astmou,a ako s nou zijete.pretoze je to nevyliecitelne a ked si spomeniem,ze mam inhalovat kazdy den,tak som neni z toho stastna.dakujem

Kalolo

Stopalerg naozaj chytil akysi hype, doma ho mame tiez, nie sme nijak silni alergici, skor to len obcas pride a vzdy to vybavim prave tymto, za tu cenu to minimalne u mna urciste stoji za to.

PatresPP

Hlavne by som trosku zmenil myslenie, su aj horsie veci a ludia s nimi ziju, nemozes sa tym stresovat a zbytocne tak zatazovat organizmus este viac.. inak predpokladam, ze si prejedena normalnymi liekmi, odporucam napr stopalerg.sk, nech si nedavas len same "lieky" v praovm zmysle slova.. co sa tyka stopalergu, mne zabral z volnedostupnych najviac.. posielam vela pozitivnej energie

KaliGali

S desenzibilizàciou sa toho môžeš zbaviť. Som sama alergička a astmatička berem tabletky a každý deň ráno in halu jem. Môj lekár chce s tým V decembri začať.

fitMonka

Tak ja som ho uzivala celu zimu minuly rok, do jari. A cely rok ziadna alergia, po rokoch klud. A pritom som ho uz po zime vobec neuzivala. Mozno fungoval len na rok, uvidime na dalsiu jar :)

RNG

Alergie na pel, roztoce, prach plesnove vytrusy a podobne su telesna reakcia na ich zamorenie, kde casto nedostatok enzymov na ich rozlozenie sposobi nahromadenie tychto zamoreni v tele a nasledovnu histaminovu reakciu. Noni, ovocie, je vyborny zdroj enzymov, co telu pomoze tieto alergeny rozlozit. Ale je ucinna ako doplnok, len ked ju dostanes nepasterizovanu/nekonzervovanu, tj "freeze dried", lebo pasterizacia znici vysokymi teplotami vsetky enzymy.
Naviac ucinok je len dovtedy, pokial noni s tymi neporusenymi enzymami (freeze dried)beries, tj nie je to nic permanentne.
Dnes ale dostat lacnejsie a silnejsie zdroje enzymov a plus quercitin a pripadne ine doplnky, co zmiernuju vylucovanie histaminov z "mast cells"
Noni obsahuje tiez trochu latok na zmiernenie vylucovania histaminov, ale to je pridrahe v porovnani s cistym quercitinom alebo zmesou quercitinu a bromelainu. A tiez, pracuje to len dovtedy, pokial to beries, tj alergie to permanentne nemoze vyliecit.

fitMonka

Ahojte, ide sice zima a alergici na pel maju chvilu pokoj, ale prave zimu by ste mohli vyuzit na to, ako sa zbavit alergie na pel. Plodina Morinda citrifolia (Noni) je na to fantasticka. 3-4 mesiace jej uzivania a takmer urcite sa pelovej alergie zbavite a na jar budete mat pokoj...
-odkaz odstránený-

RNG

A aj tak z casu na cas musim pouzivat niektore protialergicke, ako extra quercitin(inac ten sa nachadza v roznych jedlach, len nie dost) a bromelain. V poslednom case ale pouzivam s kazdym jedlom traviace enzymi, ktore obsahuju aj Bromelain, takze nemam ziadne problemy s alergiami.