Hyperaktívne dieťa

Otec dieťaťa

Milé mamičky a oteckovia. Ak viete trochu anglicky, pozriete si prvé video na tejto stránke: www.cchrint.org
Určite to urobte skôr, než sa rozhodnete dávať vašim dieťom psychiatrické lieky. Keď im ich raz dáte, natrvalo ich poškodíte...
Peter

pioniko

mam 4.rocneho syna ktory je hyperaktivny, potvrdili nam to aj na neurologii. vraj je hyper, lebo sa narodil predcasne v 29.tyzdni. hyper. dieta sa nedokaze hrat ani 5 min. jednu hru a uz vobec nie ked sa ma hrat same,nechce spavat,a je tam aj problem v spravani.hlupy nieje, prave naopak rychlo sa uci ale je lenivy. pri takychto detoch treba mat pevne nervy a vela trpezlivosti

bradly

Ahojte. Ja sama nie som mama, ale ucim deti v skolke, vidim, ako sa spravaju uz od utlejsieho veku. Niektore deti z toho zacnu vyrastat, to su tie, ktore su v tom mladsom veku len zvedave, vsetko chcu skusit, potom sa im to moze vratit aj v dospelom veku. Deti, ktore ani v troch rokoch neprestavaju byt az "prilis zvedave" su tie hyperaktivne, tie, ktore nielen neposedia, nepostoja, ale musia stale nieco objavovat, skumat, skusat, mat, drzat atd. a ich hyperaktivita ja kompenzovana mudrostou, velmi rychlo sa ucia, su bystre. Nemusia hned vediet pisat a citat, ale velmi rychlo chapu ine veci. Tazsie sa im ucia pismenka, ale o to lahsie sa budu vediet naucit nejake ucivo.
Takze, maminy, myslim si, ze treba byt vytrvaly a dietatu poskytovat pravdive informacie, ale s nadychom rozpravky, lebo su to este deti a priznajme sa, tiez by sme niekedy chceli pocut to obycajne tak trochu rozpravkovo.
Ked je dieta ale neposlusne, v takych veciach, ako nechyt to, nepatri sa to, lebo nie je jedine, v tom treba pritvrdit, naucit ho, ako sa ma spravat aj na navsteve atd. Lebo neskor by mohlo mat taketo dieta naozaj problemy.
Dufam, ze som vam trosku pomohla a ak nie, tak urcite si s tym poradite. vela stastia!

[zruseny17]

prosim vas ako sa da zistit ci je dietatko hyperaktivne alebo len prilis zive a zvedave?a v akom veku?mam 15 mesacneho synceka a niekedy nam dost prerasta cez hlavu...je velmi sikovny,ucenlivy a mudry,vsetko si rychlo pamata,chodil uz ako 10 mesacny,ale je neuveritelne zvedavy,doslova vsade vylieza,nevydrzi sa dlho hrat,kazdej cinnosti sa venuje chvilku.Ale so spankom problemy nemame,spi 2 krat denne a vecer od siedmej do rana siestej...tak teraz neviem...ako ste na tom - ostatne mamicky???

fliper

dorotka, asi ta nepotesim, ja mam 21 a dodnes som z toho nevyrastol... nasi sa s tym uz zmierili, sice niekedy, ked ich pochyti slaba chvilu zacnu sa ma pytat kedy z toho vyrastiem :) ale dam ti radu, nebrzdi jeho hyperaktivitu, a strelene napady ktore mozu rozvijat jeho talent alebo nadanie. mozno objavi ze je skvely futbalista, alebo hokejsita alebo nieco podobne. viem, stoji to vela nervov prezit detsku hyperaktivitu ale stoji to potom zato

enya

Tiež hyperaktivitu nepokladám za nejakú vadu, či chorobu. Kladie sa vyšší nárok na rodiča a ak to zvláda, určite má z dieťaťa radosť. S našim synom nikto nevydrží viac ako hodinu, jednoducho nevládze. Pokladajú ho za "nenormálneho". Podľa psychologičky je však mimoriadne nadaný a jednoduché hry ho proste nudia. Potrebuje zaujímavé stimuly, kým sa nenudí, je všetko ok. Ako dvojročný poznal abecedu, teraz má tri roky a formou hry sa učíme anglicky. Šla som kvôli nemu externe študovať na VŠ pedagogiku, aby som mu vedela pomôcť rozvíjať sa. Čo sa jeho stravy týka, stravujeme sa celá rodina striedmo, vážime si zdravie. Som teraz tehotná- na rizikovom. Je ťažšie syna zvládať, ale snažím sa. Viem, že to čo mu dám, nikdy nestratím.

[zruseny12]

nemusis sa bat,moj syn chodil do skolky a tiez bol velmi zivy a ked mal ist do skolky prvy den tak som bola hotova...a ked zacal chodit do skolky,tak som cakala co o nom povedia a ucitelka mi hovorila ako kazde dieta...a dcera to iste,doma bola velmi ziva a v skolke ju ucitalka velmi chvalila...deti su uplna ine dom a a v skolke...medzi detmi...

soňaja

ahojte , mám 6 ročné syna a mám rovnaký problém. naviac sa stachujem ke´d pôjde do školy. a inak počula som a videla v telke na spektre - ale oja detská tedamalého pozerala a oničom nevedela, lgopedka to čiasotčne potvrdila, že na to je dobrý ryboflavín, neviem či sa to tak píše. je to vraj vitamím. ešte som to neodskúúšala ale stále to mám na pláne - niečo okolo B - čok. a prvé zlepšenia by mali prísť až po 3 mesiacoch . tej pani čo to poradili to videla už po mesiaci, takže boh vie čo je na tom pravda. ale ak to vyskúšam tak dávm vedieť.

gina30

khshahb uplne s tebou suhlasim, skutocna diagnoza hyperaktivity nie je len o tom ze dieta je zive. Vacsinou tu pisete, ze pokial sa s dietatkom hrate, tak je vsetko v pohode. A to u pravej hyperaktivity neexistuje. Skutocne hyperaktivne dieta sa nedokaze na hocijaku cinnost sustredit dlhsie ako 5 minut, napr. nedokaze si pozriet rozpravku, nedokaze sa zahrat stale meni cinnosti, nedokaze ich dokoncit. Zive deticky naozaj daju riadne zabrat(mam dve) ale tam plati len jedna rada velka TRPEZLIVOST a urobit si nejaky "bojovy" plan dna, co znamena zamestnavat ich a dalsia dolezita vec naucit robit kompromisy. Napr. teraz sa budem s tebou hodinu hrat ale potom musim ist navarit obed, aby sme mali co papat a budes sa hrat chvilu sam, pripadne zapojit deti do tychto prac. U nas to funguje. Maly ma neskutocnu radost ked moze hadzat do hrnca zeleninu a starsi chysta zatial pribor a utiera stol, nachystaju pohariky, starsi ponalieva caj. Najvacsiu radost maju deti, ked sa citia dolezite, dam im nakrajany sendvic a natieraju pomazanku ukladaju na tanieriky a mozu sa pochvalit, lebo ockovi pripravili ranajky. Co na tom ze pomazanka je aj na kôrke, deckam ubehne cas a maju co robit. Nenadarmo sa hovorí: Kto sa hrá, nahnevá!