DM1

Príspevok v téme: DM1
10om

Zdravim Vas kedze som krvopotne prelistoval cele forum a je to tu trosku rozhadzane na svoju otazku /pripadne Vase poznatky som zalozil novy topic/.

Mam 24 rokov, DM typu 1 mi zistili 2.1.2008 /zrejme darcek k vianociam :-) aspon tak som to vzal ja / takze ako sa hovori som v tomto fachu novy. Otazok okolo tejto choroby mam nespocetne vela :-) to zrejme kazdy. Dost ma zarazil postoj diabetologov a ich metody "liecby"...alebo snahe niekoho liecit. Pripada mi to niekedy ako tapanie do prazdna... Som odhodlany a plny sil sa s touto diagnozou popasovat...aj ked mi rapidne zmenila zivot.

Chcel by som sa opytat aky je vas nazor na alternativnu liecbu /napr.: homeopatom...etc, da sa to vobec bez inzulinu? Podavam si ho totiz 5x denne co sa mi zda byt dost a zrejme ma to caka cely zivot /comu neverim/.

Dalej by som sa chcel opytat ci niekto z Vas nema nejaku literaturu, aktualnu, najlepsie v elektronickej podobe, ktoru by bol ochotny poskytnut pre nahlad /moze sa tykat stravy...etc.

Dakujem za akekolvek reakcie...

hera

no pozeram,že to nie je drahe ,takže za pokus to stoji,mne uživanie huby hlivy ustričnej z cukrom nič nerobilo,tak skusim toto.

duro

Ludia a skúsili ste Ázijskú hubu KOMBUCHU ?? Ta obsahuje dosť vytaminov a vŠelijaké kyseliny a proste je to zaujímavé. No ja napríklad nemam prvý rok žiadnu alergiu.ZaČal som ju brať asi tak pred 3 mesiacmi. Mával som strasne silné alergie a dokonca vyrovnáva hladinu cukru v krvy. Treba vyskúšaŤ.KOntaktujte ma keď by ste chceli.A aj predávam túto hubu. Fakt ako nemám dvovod klamať že čo fakt dokáŽe . Pocítil som to na vlastnej koži!!!

kiki

ahoj, k tym tvojim rannym vysokym glykemiam-skusal si si niekedy merat v noci?mozno tam mas niekde skrytu hypoglykemiu a to ti moze rano sposobit zvysenu hladinu,vola sa to somogiho efekt,mozno je to aj tvoj pripad

hybe

ahoj 10om,kedže DM1 mam skoro 20 rokov tak si dovolim niečo napisať.Tiež som si povedal že ja sa toho musim zbaviť...a zobral som to doslova...ale o všetkom nechcem pisať...vyskušal som toho dosť...pytaš sa na homeopatiu,z tou mam taku skusenosť,že kupil som si legalny a lekarmi odporučany DIAVAL (homeopaticke kvapky)a musim povedať,že som bol velmi prekvapeny jeho učinkom,davky šli dole až o polovicu,no trvalo to zhruba rok,potom sa to vratilo na povodne davky...tiež si picham 5x denne a či sa to da bez pichania?....na isty čas sa da striktnou dietou zvyšenym pohybom,roznymi pripravkami,akoby simulovať produkciu inzulinu,ale iba určity čas,potom cukor stupne a nezostava nič ine iba si pichnuť potrebnu davku...problem je niekde inde,aby telo začalo spravne fungovať musi dostavať to,čo porebuje,teda IBA živu potravu... stravou sa da dosiahnuť velmi vela,žial osveta je nulova čo sa tyka toho,aku stravu by sme mali jesť....nechcem nič doporučovať,vyskušal som mnoho smerov,momentalne som na surovej strave...iba poukazať môžem na tychto autorov:
Helmut Wandmaker
Ernest Gunter
Dr.Norman Walker
Harvey and Marlin Diamond
Literatury je nespočet,v každej je niejaka myšlienka,niejaky odkaz....tito autori ma dostali,lebo pišu pravdu aka v skutočnosti je....ale ja to mam všetko v knižnom vydani.... kludne zapožičiam ak by si mal zaujem...skus si niečo o nich vygugliť a ak by si mal zaujem,tak knihy ti pošlem....čo sa tika principov liečby,tak svet je rozdeleny na dve časti vyhodny a ten naš zapadny smer...a je to tak dobre,človek si aspon môže porovnavať čo ktory system človeku môže dať.......

RNG

Cukor sa vylucuje neprestajne v traviacom systeme, niekoho traviaci cyklus je az 24 hodin, bezne je 16 hodin, takze co zjes vecer sa ukaze casto v krvi az rano, hlavne ked su to komplexne sacharidy, tj celozrnne a hrubo mlete muky. Jemne muky sa ukazu v krvi casto uz za 2 hodiny.
Vysoko cukor znamena, ze si zjedol privela sacharidov.
Ja som bol bez inzulinu(DM2) a na nizkosacharidovej diete(pod 50 gramov denne) vyse 3 roky, kym mi cukor v krvi poklesol pod 13 aj napriek tejto striktnej diete.Az po tom, hlavne ked som natrafil na spravne doplnky(presiel som cez hromadu, od chromu, skorice, listov z moruse...az som na dnesnom vybere, ktory mi hlavne po pridani sylimarinu a alfa lipoickej kyseline zacal postupne znizovat hladiny cukru. Dnes sa mi pohybuju od 5.5 do 12 hoci uz nemam tak prisnu dietu, drzim sa obvykle pod 150 gramov sacharidov.
Glycemicky index nehovori, kolko sacharidov v jedle je, len ako rychlo sa uvolnuju, takze aj nizko glycamicky sa musis drzat pod urcite davky sacharidov, aby si nemusel brat privela inzulinu.
Nizky glycemicky index znamena len pomale uvolnovanie, aby ti hladina prudko neskakala.

10om

Velmi dakujem za reakcie!

KITI tie odkazy urcite preleziem, ak sa nimi riadite vy urcite pomozu dakujem.

SEDA glykemicky obsah mozem chapat ako mnozstvo sacharidov obsiahnutych v potravine?

A konecne RNG tvoje poznatky ma urcite zaujali aj v ostatnych topicoch. Pojem "regeneracia pankreasu" je to vobec mozne? Presne ako pises diabetolog mi takuto moznost ani nenaznacil.

A este jedna vec ma trapi a to je moj ranny cukor, pripada mi to ako keby moj nocny inzulin vobec nezaberal. T.j. pred spanim hodnota cca 7 mmol /okolo 22.00/ podany nocny inzulin /ci si podam 7,8 alebo 9 jendotiek/ ranny vysledok sa stale pohybuje okolo 12 az 14 mmol /merany o 7.OO rano/. Ma s tym niekto skusenost? Poznatok diabetologa: "briezdenie" t.j. necitlivost buniek na inzulin v rannych hodinach ak som to spravne pochopil.

RNG

Ja tu zase pridam prostriedky pomahajuce regeneracii, tj aj regeneracii pankreasu, aj ked vacsina DM1 pacientov je presvecena lekarmi, ze regeneracia nie je mozna.
Vymenujem:
Sylimarin, alfa lipoicka kyselina, acetyl L carnitin, L-carnosine,rozne vitaminy, hlavne vitamin C a aj ine aminokyseliny(arginin, ornitin, cystein).
Pre istotu by som si zosilnil imunitu proti viralnym, lebo casto pecen a pankreas su poskodene roznymi virusami, casto aj "permanentnymi rezidentami" v nasom tele ako herpesy, EBV, cytomegalovirus , pravdepodobne aj ine, ako hpv a pod.
Mozu k tomu prispievat aj bakterie, najma helikobakter, takze vysetrenie na pritomnost a preliecenie v pripade pritomnosti by bolo sucastou obrany a regeneracie.

seda

Toto som nasla na nete, ale za obsah nerucim

potravina glykemický index
Jablko 39
Karfiol 15
Brokolica 15
Jahody 25
Nízkotučný jogurt <15
Sójové mlieko 44
Lieskové orechy <15
Listový šalát <15
Hydinové mäso <15
Syr (45 % tuku)
30
Mrkva 30
Treska <15
Špargľa 15
Paradajky <15
Cibuľa <15

Čo obmedziť
potravina glykemický index
Ryžový puding 85
Med 87
Čipsy 70
Biely chlieb 70
Červené víno 65
Čokoláda 70
Banány 62
Palacinky 67
Syrová pizza 70

mozno ti to pomoze