Triglyceridy - ako ich znížiť ?

Súvisiaci obsah

erika.dj

Ja mam opacny problem, triglyceridy mam 0,40 teda pod hranicou, co mam robit v takomto pripade? Stravujem sa zdravo, vela zeleniny, jogurty, chude maso obcasne, syry... Dakujem za radu

RNG

Policosanol ma vselikdo, nie je to nic noveho, povodne pochadza z Kuby, kde v 50tych rokoch objavili, ze aj malicke davky tohoto vytazku z listov cukrovej trstinu znizuju trigliceridy v krvi, ako aj vyrobu lipoproteinov(cholesterolov ) v peceni.
Dostanes ho aj v mojich obchodoch.

borovica

Podarilo sa mi schudnúť 8 kg a cítim sa výborne. Ja mám aj dobrého lekára, že mu môžem povedať, že skúsim radšej prírodné lieky ako tie škodlivé aj on bol rád, že sa mi to upravilo. Ja osobne som za prírodné produkty.

kamoska

borovica - tak to ti gratulujem! môžeš byť na seba hrdá....mnoho ľudí si myslí, že všetko vyriešia tabletky a potom sú ako malé chcemické továrne, ktoré hltajú quantá tabletiek a pritom sa cítia stále horšie a horšie.

borovica

Ja to užívam už asi dva roky. Keď mi zistili, že mám cholesterol 8,6 a triglyceridy 15 poslal ma lekár k diabetologičke a tá mi napísala nejaké lieky a keď som prečítala tie vedľajšie účinky tak som povedala, že to brať nebudem a začala som s úpravou stravy, ovocie, pohyb, lecitín, omega kyseliny, čaje a keď som išla o 3 mesiace na kontrolu, bolo to nižšie, o pol roka bol cholesterol v norme a trigliceridy klesali v júli som ich mala 4,55 a teraz vo februári 2,6 a lekár mi povedal, že ešte trošku má to byť asi 1,7 a HDL mám 0,8 a má byť 1,1. Keď som toto robila aj som schudla a teraz si držím váhu.

mudra

vyziadala som si odgynekologa vysledky a teraz do toho cumim ako puk....ja tam totiz ziadne triglyceridy nevidim, alebo satomu nerozumiem...mam zvysene FBG 5,5 (max. 3,5), K-Pr.C 180% (max. 140%), K-LA1 1,24 (max. 1,20)...viete mi teda poradiť,čo to mám vlastne zvýšené? všetko ostatné vrátane všetkých cholesterov a cukrov mám OK.

kamoska

Borovica...a ako dlho ti trvalo, kym si to zrazila s tych 15 na 2,5? A kde je hranica, čo je ešte OK? aké číslo?