Heligobakter- čo stým?

Príspevok v téme: Heligobakter- čo stým?
tiny

Neviem ako sa to správne píše, ale tento vírus mi pred nedávnom zistili, mám antibiotiká bolesti v brušku, ktoré asi neustupujú, ak niekto má stýmto skúsenosti poradte mi ako ste sa stravovali, čomu ste sa vyhíbali a či sa to nakoniec vyliečilo, prípadne či ste mali tiež bolesti v brušku a ťažkosti s trávením či únavu, za každú odpoveď a radu som vopred vďačná.

Mrs Smith

Ahoj kolinia2, helikobakter sa dá zistiť aj testom zo stolice v pohodlí domova. Netreba kvôli tomu chodiť na hadičky. Takýto test sa dá zohnať na internete za pár eur. Viem, že takýto test majú napríklad na stránke mastichaterapia.sk . Špecializujú sa na chioskú mastichu, ktorá je prirodzeným zabijakom helikobaktera. V prípade pozitívneho testu odporúčam.

kolinia2

Ja mam taky problem, ze ma tiez bolieva zaludok po jedle alebo sa citim tak plno, dost ma pobolieva pod lavym rebrom alebo dokonca rano, ked vstanem, tak pomaly cela chrbtica, vzdy na inom mieste. Moze to byt helicobacter? Dakedy mam aj krce, ze neviem, co mam robit. Povedzte mi prosim, ako prebieha cele vysetrenie, lebo mam strach z hadicky, co sa dava do zaludka s tou kamerou, neviem ako sa to vola, moja mamina aj sestra nato boli a hovorili, ze je to neprijemne, neda sa to aj inak zistit??? dakujem, prosim, ozvite sa mi, co mate s tym skusenosti

snehurka

ahoj mám tiež problém s HP. Brala som už 2x kombináciu antibiotik a nič mi nezabralo a momentálne som na probiotikách lebo po každej kontrole sa mi hodnoty HP zvyšujú. som zvedavá ako to dopadne teraz poraďte čo robiť:-)

betka20

nie ziadn ezapchy. len vzdy ked nieco zjem mi jhe zle a ked sa najem vecer tak mam potom aj silne krce ze nemozem ani chodit.ale este mi nic nedali moj obvodny lekar povedal ze mi tabletky nasadi gastrolog a tam idem az 9.5

sss555

Ahojte, moja rada, ktorú sme skúšali s kamarátkou, nie je bohužiaľ od lekára. Keď nebudeš užívať antibiotiká, každé ráno, ak pracuješ resp. nemôžeš, tak si daj v noci, pohárik repáku. Je to domáci alkohol, ak to nepoznáš. Kamarátka alkohol nepije, nie je to príjemné, ale pomohlo jej to. Pa

babenka

betka, ahoj. mne nedali ziadne vitaminy B, tebe ano?
aj teba bolieval zaludok a mala si hnacky ako ja? ako sa ti ten HP prejavoje?

betka20

ahojte dnes som si bola na testy a zistili mi helikobakter.To akoze sa nebudem s nikym bozkavat a tie vitaminyB su naco dobre lebo ak sa z nich pribera tak ich nechcem.

babenka

Vdaka vam vsetkym za rady. pokusim sa pol hod. pred jedlom,aj ked to bude tazke,pretoze aby som nemusela vstavat v noci,tak ich jem o 20hod a 8hod.(kazdych 12 hod) rano ich jem celkom na lacno,lebo jedávam tak okolo 10-11hod. a vecer tak neskoro nejem,takze sa chcem vzdy po atb,po 20hod...aj ked moja normal hodina je jest vecer o 18-19hod. musim jest o 16-17, aby som jedla este aj po jedle. ale lekarka mi hovorila,ze mam na lacno, a na moju otazku,ci po ich zjedeni musim nieco jest,mi povedala ze nemusim....lenze o 17 je skoro, a neskor nesmiem,lebo jest okolo tej 19 hod,tak to by som atb asi uz jedla po jedle...si myslim. a ked jem o 17, tak potom som zarucene okolo tej 20hod hladna.
trosku som to tu rozobrala dopodrobna,taku hlupost....asi som moc uzkostliva,ale ked kazdy tu pise,ze sa pasuje s HP roky rokúce, tak chcem urobit co najviac pre to,aby som ho odrovnala,ako sa najviac da.

samko

Keď je v letáku písané pred jedlom, tak polhodinu pred. Keď po jedle, znovu pol hodinu po. Niektoré lieky sa užívajú počas jedla. Helicid sa pije zásdne pol hodinu pred jedlom. Zatiaľ papapá