zomiera mi priatel?

Príspevok v téme: zomiera mi priatel?
igua

moj priatel ma 38 rokov a uz dlhsie, tak 2roky, ma bolesti v oblasti pecene, okrem toho ma nadvahu a vysoky tlak. velmi zle znasa mastne jedlo a akolkohol. bojime sa, ze by mohlo ist o rakovinu pecene alebo zlcnika, pretoze jeho otec na nu zomrel..teraz v marci ho cakaju vysetrenia. pred dvoma rokmi bol takisto na vysetreniach, ale nic mu nezistili, bojim sa, ze to lekari beru na lahku vahu..ved to poznate..nemate niekto skusenosti s takymito priznakmi?? nemohli by to byt zlcnikove kamene alebo tak? prosim napiste!

igua

ako je to so SAUNOU vysokym krvnym tlakom a chorym zlcnikom? vie niekto poradit, ci je dobre chodit do sauny pri takychto problemoch?

aloe

ingua, podnikatelia, manageri...to je skupina ľudí, ktorá nemá čas na seba, ani chodiť po vyšetreniach, ani zháňať pestrú a vitamínovú stravu, mám s tým skúsenosti.Okrem toho je to na našom trhu aj dosť problematické s tou zeleninou a ovocím, len sa pozri na paradajky, ochutnaj papriku či uhorku..absolútna vitamínová nula, veď to nemá ani svoju prirodzenú chuť!Pokiaľ by priateľ chcel, výborné by boli pre neho výživové doplnky,prírodné, kvalitné,nemajúce nežiadúci účinok a účinné,samozrejme.Pokiaľ si vie nájsť čas aspoň 1krát do týždňa, večer,môžem ti dať www.adresu, kde si vo virtuálnej posluchárni vypočuje odborníkov, prípadne sám môže konzultovať svoj problém.Ak to prijmeš,tak napíš:duratnakatka@zoznam.sk

RNG

Pecen treba cistit, tak isto zlcnik a tiez creva. Na pecen je protokol dr Berksona, na zlcnik caj z Chancy piedra, na creva vlakniny(zeleniny, psylium ) a probiotika.
Na pretucnenu pecen a cistenie ciev pomaha bra 2x tyzdenne lyzicu lecitinu(suchy granulat)

igua

dakujem zds!!! vsetko mu to posielam, nech si to precita, lebo teraz nie sme spolu. ked budeme, tak sa o tom normalne porozpravame. doteraz mal hrozny strach vobec to spomenut, nechcel si to pripustat, ale zrazu sa v nom nieco zlomilo. boji sa o seba..konecne to zacal riesit. v utorok bol u obvodnej lekarky, co uz tak polroka odkladal. chlapi su hrozni...boja sa doktorov a hlavne diagnoz. si myslia, ze vsetko zvladnu sami..

zds

igua, tvoj priatel ma super priatelku a mozno si to ani neuvedomuje !:)
manageri su najviac ohrozeny "druh".
tvoj priatel si musi vybrat - zmenu alebo postupnu degradaciu organizmu a teda choroby.
prepac, ze to takto pisem, ale bohuzial tak to je. (dokonca som niekedy bol v podobnej situacii, hm...)

zds

na tento cas pomoz priatelovi traviacimi enzynmi, ktore do urcitej miery eliminuju poruseny traviaci trakt tvojho priatela.
ten sa vsak da dat dokopy. potom sa upravi aj vaha.
pozor na vyprazdnovanie, t.j. hrube crevo, denne 1-2 je ok, menej je urcite zle (napr. kazdy druhy den), viac je u veganov, ale to nie vas pripad.
takze dostatok vlakniny a pohybu.
zruste siroky "mix" na tanieri, ako ho mate. kombunjte jedla co najmenej:
- zelenina ku vsetkemu, teda ku bielkovinam
- ovocie SOLO
- na polievky postupne zabudnite
- pit najeskor 1/2 hod pred jedlom a 1,5 hod po jedle!
- skroby (chlieb, ryza...) so zeleninou, bielkovin vtedy co najmenej
- urcite vynechat tuky + sacharidy spolu(napr. oblubeny chlieb s maslom a lekvarom), privelmi to zatazuje pankreas
...

igua

zds, velmi pekne ti dakujem! snad sa spamata, ked mu to dam precitat, koniec koncov nic ine mu nezostava. unho je najvacsim problemom praca...robi manegera a to obnasa mnozstvo obedov a opiasov s klientmi..a to len co sa tyka stravy. o sustavnom strese, sedeni v aute a za pocitacom ani nehovorim. takze vazne uvazuje o zmene miesta. ale ma to tazke..nemate nejaky napad ako mu mam pomoct ja? myslim priamo...lebo jedine co robim je, ze ho povzbudzujem, zhanam rady na nete..nie som s nim kazdy den, takze mu nemozem varit ani s nim cvicit alebo tak..