hormonalna antikoncepcia

Príspevok v téme: hormonalna antikoncepcia
mia

chcela by som zacat brat HA.sex mam takmer kazdy tyzden, vzdy s piratelom pouzivame kondom.ale radsej by som mala HK, je to podla mna take bezstarostnejsie.chela by som sa spytat ci je to dost spolahlive.a este by som chcela taku lacnejsiu antikoncepciu, môze mi lekar predpisat aj lacnu?nebude horsia ked bude o takmer polovicu lacnejsia?prosim poradte:)

zuzanaaaa

ja berem tabletky uz vyse roka a nemam absolutne žiaden prioblem. navyse mi to upravilo kramy, predtym som mala strasne silne, bolestive a nepravidelne, teraz je to ok. tie lepsie značky už su kvalitnejsie, ale nie ucinkami, vacsinou tym ze upravuju plet, a podobne. a hlavne sa z nich nepribera tolko. teda..doktror mi to vysvetlil tak, ze z tabletiek priamo sa nepribera, len hormony sposobuju vyssiu chut, co sa ale da kontrolovat. ale tie najnovsie aj to uz reguluju. kym som ich nebrala, nemama som priiatela a aj tak som mala vkuse nejake infekcie a vytoky, aj toto tabletky zoptimalizovali. rozhodne je HA istejsia ochrana ako kondom, a aj prijemnejsie, mam odskusane. kondom sme pouzili len jediny krat, a uz viac nechceme ani jeden z nas. s kondomom je to necitlivejsie, a nielen pre neho. Myslim ze sa dokonale hodi vyraz-\"Lízať med cez sklo\" uvidis. jediny problem s HA je zabudanie pravidelne uzivat. este existuje aj injekcia ako antikoncepcia, prvykrat som o nej pocula od kamaratky ktora si ju pichala.len ta sa nesmie brať dlhodobo. informuj sa u svojho lekara, ved ten ti vsetko vysvetli najlepsie.

jaja

xoxo- mala si s tabletami nejaké zlé skúsenosti?? lebo ja hej a bojím sa hocičo brať , čo obsahuje hormony... a krúžok je na trhu krátko, neodskúšaný...

xoxo

mam vynikajuce skusenosti s vaginalnym kruzkom Nuvaring, tabletky som velmi zle znasala, priberala som, celulitida sa mi spravila, nemala som chut na sex a tak.teraz si vyse pol roka davam kruzok a je to paradicka, zase som na svojej vahe, celulitida je prec a aj chut na sex sa mi zvysila, este mavam aj castejsie orgazmus. cena je tam okolo 1300 SK na tri mesiace ale urcite to stoji za to, k tabletkam by som sa nikdy nevratila.

jaja

no čo je lacné, nie je vzácne, lacné majú väščie množstvá hormonov. no zdá sa že je to bezstarostnejšie, ale podstata je , že to narušuje cyklus ženy a sú tam nežiadúce účinky - ked nesadne značka aj dosť nepríjemné, či vážne. odporúčam si prečítať témy- napr na kategorii ženské choroby, tam je o hak dosť popísané...