prací prášok

Pipin

Za funkcne pradlo som dal pomerne dost penazi (X-bionic Apani) a isto nechcem riskovat, ze jeho funkcie budu snizene, cize periem v ruke a v prostriedku Sodasan.

Michal H.

este dodam k sportovym funkcnym odevom, ci uz s membranou, alebo nepremokavym odevom, nikdy tieto veci neperte s avivazou a ani nie beznym pracim praskom. Ten upcha pory v membranach, a z funkcneho odevu, ktory by mal byt priedusny, tak nie je, a avivazou strati nepremokavost. Perte bud iba obycajnym mydlom na pranie, alebo specialnym pracim prostriedkom na tieto odevy, osobne mam Atsko Sport Wash (najvyhodnejsia cena), samozrejme nepremokave bundy a pod. raz za rok dva treba potom este impregnovat.

Martin K.

s pranim je to takto, urcite pouzivaj zvlast praci prasok na bielu bielizen, a zvlast na farebne pradlo prasok urceny na farebne (pretoze ak budes prat farebne praskom urcenym na biele, takto ti farebna bielizen vybledne). Vlnu a svetre periem zvlast pracim praskom. Silne skvrny najskor lokalne nastriekam sprejovym odstranovacom skvrn alebo vyplacham v umyvadle, az potom do pracky. Co sa tyka znaciek, pouzivam Palmex, na biele striedavo Persil Gold Plus a Ariel. Pozor, vzdy kupujem v akcii 6 kg balenie, vyhodna kupa hociktoreho z tychto 3 menovanych je pod 11 € za 6kg balenie, drahsie nekupujte, vzdy byva aspon raz do mesiaca niekde v akcii (casto v 101 drogerie, Nachema drogerii, V-drogerie a pod.). V Tescu, Bille ... su predrazene. Btw ak chodis casto do zahranicia, urcite si kup praci prasok v Nemecku, ovela lacnejsie ako u nas!!!
Na vlnu Perwoll Balsam Magic.

poliewoocka

Jednoducho-oddeluj veci.Priatelove per v silnejsom na vyssie otacky,viac vody a vyssiu teplotu(40-50C),svoje na skrateny program,menej otacok,mensia teplota(30,spodne pradlo a "biele" na 40).Jemnejsie veci v perwole,ostatne v persile napr.Kazdemu sa paci ine...

agina

Ja mam velmi osvedceny Ariel Kids.Ten vyperie aj tu najzazratejsiu spinu a predsa je jemny, lebo je urceny detom. A nadherne vonia. Stoji ale samozrejme o cosi viac ako ine prachy na pranie. Ale vyplati sa.

petra.76

keď bol tide ešte tix tak vypral aj fľaky od trávy z detských vecí.
a čo sa týka oblečenia - ja mám kvalitné veci a ti niečo znesú akurát na farebné veci používam tide color

amanda...

aby odpral aj priatelove veci, často behá po stavbe a zaroven aby nepoškodil moje veci, pretože persil ktorý používam sa mi zdá byť dosť silný a agresívny