ma depresiu?

Príspevok v téme: ma depresiu?
emma.b

Môj priateľ začal mať pred dvoma mesiacmi problémy. škola, práca, rodina. Nič veľké, iba priveľa. A náš vzťah sa dostal tiež do peknej krízy. Začal byť nervózny, unavený, nešťastný, oveľa menej rozprával, menej sa ma dotýkal, menej bozkával... V poslednej dobe stratil záujem aj o sex. Bola som ale tolerantná, lebo som vedela, že problémy sa vyriešia a všetko bude v poriadku. lenže problémy sa vyriešili, a on sa so mnou rozišiel. Dôvod som sa nedozvedela. A vlastne žiadny ani nebol. Teraz ho občas stretávam. Už sú to dva týždne, všetko v jeho živote je v poriadku, ale... stále má zlú náladu, stále je unavený, nervózny, schudol. Predtým to bol človek veselý, komunikatívny, teraz keď ho vidím, žiari z neho nešťastie. Môže to byť depresia? Alebo si to len nahováram, aby som si vysvetlila náš rozchod?

:/ ?

hm, rozmýšľam, či som to náhodou nepísala ja. som uplne v rovnakej situácii. po pár rokoch chodenia zrazu nespoznávam svojho priateľa...predtým ho slnko, teplo, jeho práca nabíjala energiou a teraz je uplne iný. v práci to má ťažké a to ho zo dna na den znechutuje. predtým sebavedomy, zábavný, za každú srandu, musela som ho az krotiť, a pri tom veľmi stály, teda žiaden náladový človek..a dnes sám hovorí že je to depresia, že je chvíľkami na pokraji zrútenia, pri tom neviem o ničom katastrofálnom čo by to mohlo sposobovať. nie je to uz ten človek do ktorého som sa zalubila aj preto nás vzťah prechádza striedavo zlými a dobrými obdobiami, neviem čo mám robiť. hoci logicky by som mala stáť pri nom a pomáhať, ale dohovárania, utešovania uz bol až až, a odborníka odmieta. trápi ma jeho uzatvorenosť alebo skor lahostajnost a rezignácia.

mia

emma- tiez prezivam neico podobne, akurat nie vo vztahu priatel, ale syn (co je este horsie, lebo je to pokrvne puto.).
Moze to byt depresia, viem si to zivo predstavit. Dolezite je najst toho spravneho cloveka, ktory by mohol pomoct- ale bremeno celeho sveta brat na seba je strasne tazke a niekedy nemozne.
Skus to ale aspon tak ako radi RNG.

titi

emme-urcite ma depresiu..aj ked mozno nie v lekarskom slova zmysle (a mozno ano)..moj priatel ma(l) tiez take obdobia,ked bol nestastny, nervozny, smutny, tiez sex ziaden, nechcel sa o nicom rozpravat, vsetko mu bolo jedno..Chvalabohu zvladame to a sme spolu..aj ked parkrat bolo uz na male..

emma.b

Tak trochu dufam, ze sa ma len chcel zbavit... ze si nasiel niekoho ineho. Pretoze uz som sa s depresiou stretla, a viem, co dokaze urobit s clovekom. Viem aj ze laska dokaze velmi pomoct, ale u nas by som o laske nehovorila, chodili sme spolu len 5 mesiacov. Lenze tie tri mesiace boli najkrajsie v mojom zivote :( Stale ho mam moc rada, a radsej sa zmierim s tym, ze niekoho ma a je v poriadku, nez ze sa mu nieco moze stat. A kamaratstvo odmieta... ze aby mi neublizoval este viac...

daisy.1

emma.b, sto ludi, sto chuti..mne to skor pripada tak, ze sa ta pekne elegantne zbavil a tvari sa smutne vzdy, ked sa stretnete, lebo je zbabely ti povedat do oci pravdu. prepac..ale poznam ludi, ktori trpia depresiou a viem, ze laska je jedna z mala veci, ktora ich drzi pri zivote, okrem liekov. mozem sa mylit, len som napisala svoj nazor.

sedma007

to je take smutne....asi ta nechcel tahat do svojich problemov...skus mu pomoct ako kamaratka, len aby vedel ze tu stale si pre neho, ze moze kedykolvek zavolat, keby bolo najhorsie

RNG

Tlak a stress vedie k zvysenej spotrebe roznych materialov v tele.
...
Nedostatok mineralov vedie k tetanii s psychologickymi nasledkami.
...
Nedostatok roznych B vitaminov a neutrotransmiterov vedie k panickym porucham a depresii.