Mam hnisavu anginu

Príspevok v téme: Mam hnisavu anginu
Lenulienka

Hojte.. Momentalne mam hnisavu anginu, mandle su cele zahnisane. Mavala som ju dost casto. Ide to liecit aj bez antibiotik? Pretoze asi pred tromi tyzdnami som ochorela na lymfaticke uzliny, mala som ich trochu zapalene. Na to som sa liecila antibiotikmi. PO dvoch tyzdnoch odychovania som sa vratila do prace a o par dni som si nasla na mandliach kopu hnisu. Z toho usudzujem, ze je to hnisava angina, pretoze som ju zvykla mavat dost casto. Aj dvakrat do mesiaca volakedy. Len teraz neviem, ako to liecit, zase sa napchavat liekmi sa nechcem, uz mam zaludok uplne zniceny od liekov. Ale na druhej strane kvoli oblickam si musim liecit kazdu chripku ci anginu antibiotikmi, pretoze zapal obliciek sa mi zvykol prejavovat cez mandle. CIze som trosku bezradna... zase mam ist lekarovi? boze to snad nie...

RNG

Dnes jediny citricidal, co obsahuje quaternialne ucinne latky,je citricidal profwesional use a musi to mat napisane na flaske. Vsetky odtatne GSE, citrovitaly a podobne , dokonca aj niektore tzv citricidaly, ale bez quaternioalnycy zlucenin su len mizivo ucinne.
Na odhlienovanie a proti mikrobom, co ziju v hlienoch a z hlienov potrebujes odhlienovace ako NAC(2 x 600 az 1200 mg) a serrapeptazu(3 x 120 000 IU a samozrejme otreganovy olej v davke, ktora ti da 3 x 200 mg carvacrolu. Odporucam najma entericky pokryte kapsule firmy NOW foods, ktore obsahuju 100 mg carvacrolu v kazdej kapsuli

simka111

šalviový čaj na kloktanie a sprej florsalmin, tiež je šalviový... ale aj spomínaný propolis je fakt super :)

knaja

Skus si zohnat propolis, ten ma antibakterialne ucinky. Ja osobne ho teraz beriem naraz s tym Citrovitalom. Na kloktanie sa synovi osvedcila rada od lekarky z ORL-vlazny salviovy caj+1 PL medu+1 PL octu...jemu vtedy vyslo kopec az hnedeho hlienu. Dobre je aj zvysit zelezo napr. v cucoriedkach ci kokose. Vsetko zabralo, vyhol sa operacii mandli.

veronika1441

Ahojte mam hnisavu anginu a liecim ju kloktadlom ale akosi to nezabera mozete mi poradit nieco lepsie???Dakujem

RNG

GSE dostanes vselikde, aj v mojich obchodoch.
Su aj ine produkty,ktore obsahuju aktivnu latku z GSE, citricidal. Napr cesky Citrovital.
Ale nie taku koncentraciu a cistotu, ako povodny GSE.
(Pozor, v Nemecku tiez vyrabaju vyrobok pod menom GSE, ale ten ma podstatne viac obsahu zo supky grapefruitu so skodlivou latkou naranginom, preto odporucam originalny GSE od firmy Nutribiotics, ktory obsahuje cistejsi citricidal.)

Lenulienka

Hm, dakujem, len to je to, ze ja s kazdymi antibiotikmi beriem aj probiotika. Neviem, moznoze malo. Brala som Nutrolin B, dvakrat za den, a teraz beriem Bion 3. Ale dakujem. Kde vlastne dostat to GSE?

RNG

Ked atb.vybiju vsetky bakterie, tak zaroven vybiju aj uzitocne, probiotika, tie ktore nam v crevach vyrabaju ochranne latky proti kvasnym kulturam, plesniam a patogennym(zlym) bakteriam
Preto je rozumnejsie brat nieco, co potlaci vsetky zle(patogenne) mikroorganizmy(bakterie, plesne ..) a nezabije vsetky dobre probiotika.
Je na to ucinny potravinovy doplnok GSE, ktory v odporucenych koncentraciach vybije stafylokoky, streptokoky, potlaci plesne a kvasne kultury, ale v odporucenej koncentracii nevybije nase uzitocne laktobacily, takze nam v tele zostane ochrana proti plesniam a kvasnym kulturam
Inac ak po atb. zoberies masivne davky probiotik, vyhnes sa mnohym problemom.
...
A aj preventivne kazdemu radim brat zinok, selen a probiotika.
Zinok a selen pre to, ze su v tele potrebne na mnozstvo procesov a ochranu a v potravinach ich je zial primalo(vycerpana poda), probiotika pre to, ze mame privela roznych cudzich bakterii a pre to, ze vsetko sterilizujeme(varenie, konzervacia, antibiotika v jedlach...)takze nedostavame ako predtym v minulosti prisun priatelskych podnych bakterii, ako napr laktobacily a rozmnozia sa v nas pre nas nevhodne kultury.
Ked beries velke davky uzitocnych bakterii-probiotik, tieto vytlacia zle-patogenne z criev.

mira

Lenulienka, tvoj problém ti prejde navždy, ak odstrániš zahlienenie a prekyselenie celého tela. V takomto prostredí sa veľmi dobre darí mikroorganizmom tým, ktoré tam nechceme. Aj keď všetky pozabíjaš, do tohto prostredia naskáču ďalšie a si v začarovanom kruhu.
Pri tejto chorobe je príčina č. 1 ovocie a sladkosti, príčina č. 2 mlieko a výrobky z neho. Kúp si ryžu natural a uvar si v pomere 1: 4 kašu z nej a uvar zeleninovú polievku. Výborné je na to i pšeno. Keď ti to prejde, môžeš jesť aj zeleninové šaláty a kvasené zeleniny.
Teraz si sa zľakla a povedala si, že sa tých dobrôt nevzdáš. Ani nevieš, aké dobroty sú bez cukru, mlieka a ovocia, ale na to prídeš až potom. Snáď, bude tvoja výhra.