Poďakovanie RNG

Príspevok v téme: Poďakovanie RNG
usiko

ahojte vsetci...rozhodla som sa zalozit tuto temu, pretoze RNG nam vsetkym radi, snazi sa nam pomahat aj na ukor svojho volneho casu a myslim, ze si zasluzi, aby dostal nejaku spatnu vazbu, ako komu jeho rady, pripadne doplnky pomohli. Takisto je do myslim dolezite aj pre nas ostatnych, pretoze z vlastnej skusenosti viem, ako ma to povzbudi, ked sa docitam, ze niekto s podobnym problemom ako mam ja sa z toho dostal.....Tkze Dakujeme vam, RNG za vase cenne rady a za to, ze to tu s nami tahate kazdy den.....
Ja pripajam prvy feedback- mam 30 rokov a cely zivot som mala nepravid. menzes, preto som aj s prestavkami brala HAK...ale v tych pauzach mi menzes nikdy neprisiel....a ked som sa rozhodla vysadit uplne, RNG mi poradil, co na to brat - yam, damianu, pupalku a angeliku....- a po vysadeni HAK som dostala menzes po 30 dnoch, teda mi meskal len 2 dni!!! Poprvy raz v zivote som dostala skor nez po 3-4 mesiacoch comu som nechcela ani verit a moja mam uz vobec nie........a teraz hned za tym po 28 dnoch som dostala dalsi, tak si myslim, ze som za vodou......som stastna, ze do seba nemusim pchat hormony....

RNG

Aby som nezaqbudol, jedno jablko obsahuje asi 3 gramy mikrovlaknin, a ja odpporucam az 15 gramov zmesi roznycy denne. To z potravin nedostanes a to by si mal kazdy doplnat. Jedna sa napr o psylium, inulin, abrabinogalactany, pektiny, glucomannan a stavy z roznycy krikov a dokonca z morskych rastlin pod menom GUMS.
Ja si s tychto robim zmes a davam do mojej vody na pitie, co pijem pocas celeho dna.

RNG

Olinkaa, pokial ti telo nevyrobi vsetko potrebne na travenie, tak si to budes muset doplnovat, inac zle travenie a zla crevna flora sa nakoniec vypomstia stovkami roznych zdravotnych problemov.
Mladym sa to moze napravit, regenerovat, ale mne ako starsiemu sa to uz nemoze nijak napravit, takze si budem muset dodavat extra kyseliny a enzymy do konca zivota, ked nechcem dopadnut ako ini starsi ludia a zacat sa scvrkavat, ked telo na svoju kazdodennu cinnost nedostane dost zivin z jedla pre zle travenie a zacne cerpat z vlastnych zasob.
Snaz sa nepit s jedlom, aby si si kyseliny a enzymy nerozriedila a pi az 3 hodiny neskor, a to hojne a najma cistu vodu, ziadne sladke sody, aby si si to kyselinami a enzymami sterilizovane a natravene jedlo zo zaludka splachla do criev.
Ak nevies stravit jedla obsahujuce lepok, musis sa im vyhybat, lebo zatoal na lepok/gluten su velmi slabe enzymy a odporucam ich len na cistenie/odmorovanie tela od nahodneho zjedenia niecoho s lepkom. Je plno zrnin, co neobsahuju lepok, takze z nich upeceny chlieb by ti nemal vadit.
Nechapen alergiu na ryzu, lebo ta lepok neobsahuje.
Dalsie bezlepkove su amarath, pohanka, cia, quinoa teff a ine. A muka sa da mliet aj z roznych orechov a inych semien.
Zrejme potrebujes trochu viac enzymov s jedlom, lebo dostatok enzymov ti pomoze stravit jedlo a prebytok sa absorbuje do krvi a precisti telo od zhlukov, co ti zamoruju telo a vyvolavaju alergie.
Pori napr na produkt firmy NOW Foods, pancreatin 4 x, kde v 500 mg kapsuliach je ekvivalent 2 gramov pancreatinu.
Ja beriem 2 az 3 take s kazdym vacsim jedlom plus samozrejme kyseliny, lebo inac ucinok enzymov je podstatne nizsi.

olinkaa

pridavam sa k dakujucim. moj Feedback: mala som uplne biely jazyk, az nechutnu hrubu vrstvu povlaku na nom.. fuuj normalne sa mi to samej hnusilo. citam rady RNG uz dlhe mesiace, najprv som sa precistila koloidnym striebrom, teraz uzivam rano nalacno dve tbl gluten defense a plus protokol dr. berksona. neviem co mi pomohlo, ale kazdym dnom sledujem zmensovanie povlaku na jazyku. normalne sa tesim vzdy ako sa pozriem do zrkadla ako sa mojmu jazyku vracia pekna ruzova farba. DAKUJEM!! RNG ak by som mohla, tak ti pridem ruky bozkavat za vsetky tvoje rady a za to kolkym ludom si uz pomohol...ak smiem poprosit este mam nejake nejasnosti, ak by si mal chvilku tak bud taky dobry a porad, urcite to pomoze viacerym...
- ako casto sa ma uzivat protokol dr.berksona?
- ako sa zbavit alergii? mam alergiu na psenicu, mlieko, ryzu, vajicka, kukuricu.. proste na vsetko. cim je vhodne nahradit chlieb a vobec vsetko, na co je clovek zvyknuty? som velmi chuda, skoro vychrtla, no nesmiem nic jest. da sa tych alergii nejako zbavit?
- uzivam Betain HCL trikrat denne po jednej tabletke, enzym pankreatin na obed, psylium dvakrat denne, probiotika vecer na noc s jablkom. moja otazka znie, tato zostava sa ma uzivat celozivotne? ktore enzymy su najvhodnejsie a kolko ich denne treba? radis tu vzdy kyseliny probiotika enzymy a mikrovlakniny.. mozno by si mohol napisat ktore su najlepsie a v akom mnozstve?
- prajem ti hodne zdravia a chuti nadalej nam pomahat!!

quinn

Dobrý deň, pán RNG, chcela by som Vás poprosiť o radu a názor, ide ale o veľmi vážnu a chúlostivú situáciu, tým činom by som to nerada rozpisovala na verejnom fóre. Mohli by ste sa mi, prosím, ozvať na mail: monika412@centrum.sk? Tam by som Vám všetko vysvetlila. Vďaka.

RNG

Nielen mozes, ale aj musis. Totiz ucinnost enzymov je velmi zavisla od kyslosti alebo zasaditosti prostredia, preto sa na ucinnost uvadzaju cisla pri PH4.5 a PH6.5, kde ucinnost pri vysej kyslosti na rozkladanie bielkovin je az stvornasobok toho, ako pri nizsej kyslosti.
Na cistenie tela enzymi, najma entericky pokryte dojdu do krvi, kde je PH 0kolo 7.4 tj ich ucinnost je ovela nizsia ako v kyslom zaludku. Ale v tom sa nic neda urobit, lebo krv nesmie kolisat v PH prakticky nic.

kvetinka3

Dakujem pekne za odpoved, skusim ten betain pravidelne, mám 650mg-ový s pepsinom.Možem si dať pri jedle spolu s betainom hneď aj enzýmy? Psylium 2-3 hod. po jedle, ako ste to odporučali tu niekomu a probiotiká si dám večer.

RNG

Kvetinka, kvasenie v zaludku jasne nasvedcuje nedostatku kyselin, lebo pri dostatku kyseliny vsetky mikroby alebo znicia , alebo aspon potlacia
Tefda v zaludku s malo kyselinami sa ti jedlo rozklada, tj kvasi a hnije a rozmnozene nkvasne a hnilobne mikroby sa ti takto dostanu dalej do criev a tam to kvasenie a hnitie pokracuje.
Normalne zaludok vyluci mnozstvo kyselin az tolko, co dostanes z 2000 mg betainu HCl. Takze 200 mg , co beries ti zrejme nestaci.
Naviac treba ti napravit crevnu floru, kedze tam mas uz privela kvasnych a hnilobnych mikrobov a to sa da jedine tak, ze si nasadis a podporis probiotika branim mikrovlaknin
Mozno by sa ti zisli aj nejake enzymy na travenie, to musis vyskusat, kolko vlastne potrebujes, podobne aj schodok kyselin sa da zistit tak, ze zacnes s menej a zvysujes , az kym ti prestane zaludocne naduvanie.

kvetinka3

Pán RNG, písala som Vám do tejto témy 25.10., zrejme ste to nečítali. Môžem vás poprosiť o vyjadrenie k mojmu problemu? Dakujem vopred.

kikimorisko27

Dobry den Vam vsetkym,

Rada by som sa tiez podakovala RNG a za jeho cenne rady.

Pred dvomi rokmi som dostala prudky zapal obliciek. Vyzeralo to naozaj na nemocnicu, ale vdaka doplnkom, ktore doporucoval p. RNG vo viacerych prispevkoch, som uzivala oreganovy olej, d mannosu, extract z brusiniek... a zabralo mi to do dvoch dni.

A tiez som vdacna za jeho trpezlivost a nezistnost a tiez za jeho ustretovost, ked clovek oslovi s nejakym problemom.

Dakujeme RNG

Kikimorisko