žiadosť o radu: bolesti v hrudi a tŕpnutie ľavej časti tela

Príspevok v téme: žiadosť o radu: bolesti v hrudi a tŕpnutie ľavej časti tela
peter strnad

ahojte,

chcel by som sa s Vami poradiť o jednom svojom zdravotnom probléme.

Mám nadváhu a tak som ešte predminulý rok (2006) začal chodiť na spinning - stacionárne bicykle. Koncom predminulého roka ma na jednom z tréningov z ničoho nič začalo pichať v srdci a tak som s tým prestal a veci sa upravili. Išiel som aj na lekársku prehliadku ale srdce mám OK. Začal som hrávať badminton a všetko bolo OK. Pichanie v ľavej časti hrudi sa sporadicky objavovalo, ale nie pri pohybe, ale práve, keď som sedel v práci.

Tento rok som začal chodiť do fitnescentra. Tréner mi naordinoval kardiovaskulárny tréning, ale keďže moje svaly vládali, tak som si dával väčšie dávky bicykla aj behu na bežiacom páse. Asi po troch týždňoch ma pri behu začalo pichať v hrudi a mal som frekvenciu srdca asi 150 úderov za minútu. Samozrejme, že som hneď prestal a mám teraz týždeň pokoj.

Problém je ale v tom, že bolesti v hrudi pretrvávajú, objavujú sa hlavne v noci, keď spím, alebo niekedy aj cez deň v práci. Ako bonus mi začína tŕpnuť ľavá polovica tela - svaly na ruke a lýtko. Ešte minulý rok v júni som bol na komplexnej zdravotnej prehliadke (aj na srdce) a doktor konštatoval, že srdce je OK, len musím zhodiť kilá. Minulý september (2007) som aj na rontgene hrudného koša a všetko bolo OK.

Vie mi prosím niekto poradiť, čo by to mohlo byť? Ja mám podozrenie aj na chrbát, keď som začal na neho cvičiť, pichanie v hrudi prestalo. Čo ma ale mätie je to, že pichanie prichádza aj pri cvičení na stacionárnom bicykli, alebo keď ležím v posteli na chrbte. Som z toho mierne zmätený a dosť sa začínam báť, čo len situáciu zhoršuje. Existuje niečo, ako by som sa týmto mohol vysporiadať sám?

Ďakujem

Peter