Ako vyliečit zapálené hrdlo bez liekov

denisaf

ja som sa pokusala milionkrat vyliecit si babskymi receptami hrdlo a aj tak som nakoniec musela uzivat antibiotika :-)

melasanjaaa

Repik+ šalvia , kloktat aspon 5 x denne,šalvia začne po čase hrdlo draždit,tak ju treba nahradit skorocelom

Lubown

Ja používam domáci pripravovaný dryák. Je veľmi účinný sám som ho vymyslel keď som cez zimné mesiace často trpel na rôzne zápaly hrdla.

- Dať si do hrnca zohvrieť liter vody
- Prihodiť nakrájaný / nastrúhaný zázvor - nešetriť ním, poriadny odvar treba
- Prihodiť za hrsť klinčekov
- Hrsť nového korenia celého
- Kopec škorice
- Povariť 10-15 min
- Odstaviť a zliať cez sitko (ostane len oranžová voda)
- Počkať kým to vychladne na takú čajovú teplotu a vymačkať do toho aspon pól až celý citrón a za dve lyžičky medu (pozor na med treba aby to bolo fakt vlažné)

Piť po dúškoch je to hnus ale aj to nakoniec chutí a fakt pomáha.

K tomu možno kloktať jódom alebo tamtum verde. Jód je poznateľne silnejší.

Ak nepomáha tak už jedine ATB

alanWilder

ak nechcete lieky od lekara, odporucam volne dostupne lieky, najlepsie solmucol, ku ktoremu je aj vyhodna zlava www.pilulka.sk
a zlava
-odkaz odstránený-

radapomozem

Ja mám práve ve hrdlo... nie som zástanca žiadnych antibiotik ale zato možem odporucit tak 1000 mg vitaminu C tak kazdu hodinu k tomu dobru pestru stravu a zeleninu. Tie je fajn cesnak ak ho nemate radi cesnakove vitimany sa daju zohnat naozaj u serioznich vyrobcov ktore su skvele a pomahaju nie len pri hrdle ale aj teplo. Ak máte teplotu tak 2000mg cecka naraz kazde dve hodiny . vypotíte sa a je to lepsie pre telo ako paralen . ties je fajn nejaké tie minerály a stopove prvky ties z dobreho zdroja. Ak si kupite C-vitamin v lekarni tak je na nom napísané že jedna tabletka obsahu tak 250 mg co je strasne malo pre imunitny system ak bojuje z virusom . pretoze bude si zozente silnejsie ale to uz nebude v lekárni alebo si ho kupte viacej a zjedcte minimálne 1000 mg za hodinu. Preventivne sa odporuca tak 1000mg za den . nie pred spaním najlepsie rano. :) Ja mám skvelu skusenost z vitamínami . cez alergie ...horucky ... chríbky .... zenske problemy .. bolesti hlavy ..... vitamíny Vám vedia pomoct len treba vediet ake....:)

rasto-11

Na bolesť hrdla je veľmi dobré piť nápoj Tibi - pomaly nechať stekať hrdlom. Osobná skúsenosť - celá naša rodina už nevie čo je bolesť hrdla, ani čo je chrípka !!! Je dobrý na celkové zdravie (zvýšenie imunity). Zakúpiť sa nedá - treba si ho pripraviť doma. Návody sú na Internete. Linky sem písať nemôžem pretože by to bolo porušenie Pavidiel Zdravie.sk , ale.. napíš si do google "nápoj tibi" ...