Pukanie v sánke

Príspevok v téme: Pukanie v sánke
sanka

Zdravim.
Mám taký problém, že keď jem a dukusnem, vždy mi pukne v pravej časti sánky, trvá to už asi 3-4 roky.. mám trochu obavy, pretože to isté pukanie sa začalo prejavovať asi pred 3 mesiacmi aj v ľavej časti.. mal by som s tým ísť k lekárovi? bojím sa toho čo bude potom nasledovať:(
za odpovede vopred ďakujem...

mia128

simka,
ako dlho uz mas tento problem? som videla, ze si pisala aj predtym.
ja mam pravidelne kazde rano zaseknutu sanku, ale potom sa to uvolni a taktiez pri jedeni si musim davat pozor a snazim sa velmi neotvarat usta. Ja mam tento problem uz niekolko rokov, snad nahryzova dlaha pomoze.

simka111

ja mam nahryzovu dlahu, ale zaroven mi slúži ako strojček.. pomáha mi, ale aj tak sa niekedy zobudím na to, že mam zatisnuté zuby...

mia128

no zdravim pukajuci, ako sa vam dari?
alca pomohla ti ta nahryzova dlaha, mne ju maju tiez vyrobit. Ja mam inak tiez lezatu osmicku vlavo dole a puka mi prava strana a uz mi zacala obcas pukat aj lava.

alča

mne pukala sanka asi odjakživa.začala som to riešit až ked som začala mať problem s ušami.podstupila som špeci vyšetrenie,urobili mi otlačky a technik mi urobil nočnu nakusovaciu dlahu.tak som zvedava ako to bude cele prebiehat.A vy čo pukate a praskate čakajte,budem v´Vas o priebehu informovať.

Suri44

Aj mne puka sanka :-( a to uz hodne moc rokov, mam 27 a nejako neviem povedat odkedy mi to puka ale urcite uz viac ako 5 rokov. Mam taktiez lezatu osmicku dole nalavo a puka mi prava strana... Dalsi problem mam ze na pravej strane dole mam sikmy zhryz ze dolne zuby mi nezapadaju do vrchnych. V minulosti som silno zatinala zuby a skripala nimi v noci. Takze pravdepodobne z tychto 3 veci to mohlo vzniknut.. :-( Bola som u doktora a chcel mi dat akurat tu dlahu na noc, no zial som tam uz viac nebola lebo som nemala vtedy cas. Neviem ci to mam riesit, ale bojim sa ze by mi vyberali tu 8micku...Dlhe roky mi lezala v dasne a teraz nedavno mozno pred rokom mi vyrastla...no zrazu sa otocila normalne, trosku sikmo je, ale nie je to moc. Tak neviem.

simka111

Ja som bola pri doktorke v KE, veľmi milá aj mi poradila, ale tiež nechápala ako ten problém vznikol z dňa na deň.