RH- RH+

sarin

:)) dakujem velmi pekne, len ja som pisala potom este jednu otazku len uz je niekde v zadu, ze :) Tata rh+ mama rh+ dieta rh-, ze ako je toto mozne? ako sa moze nieco co tam je stratit?

vierka

Sarin,protilátky sa počas tehotenstva kontrolujú odberom krvi na protilátky.Ak budú negatívne,buď v pohode.Málokedy sa nám stalo v ambulancii,že boli pozitívne,v takom prípade sa kontrolovali viackrát po sebe,nakoniec museli lekári ukončiť tehotenstvo v 34.tt sekciou.To bol jediný prípad počas mojej 10 ročnej praxe.Bábo aj mamina boli v pohode.

panča

www.primar.sk
dufam, ze nevadi ze som to sem dala

ale ako som uz pisala, ak negativna mamina caka RH pozitivne telo, jej organizmus ho berie ako CUDZIU vec a jej imunitny system sa ho snazi zbavit

sarin

tiez si to myslim raz to nejaka pani hematologicka riesila, ale vobec som jej nerozumela :D som chcela nejake ludske vysvetlenie, v podstate len viem ze je to mozne, len neviem si to vedecky predstavit :D

panča

jedna z mojich maturitnych skusok bola z hematologie :)..uz som sa zlakla, ze sa aj toto zmenilo..pohoda, o nic nejde

palko4444

Hocikto moze mat rh pozitivny alebo negativny!Ako je mozne ze mate Rh - a otec aj matka maju Rh + to neviem!O tom som este nepocul lebo Rh faktor sa neda zmenit a ak ho maju rodicia rovnaky tak aj dieta by malo mat taky faktor!

suzis

..boze co tu pisem...:))..sa ospravedlnujem..uplne som to poplietla...mam Rh negativ a manzel je pozitiv...boze ja som to ale skomolila..PANCA ma pravdu..matka negativ a otec pozitiv....:))

suzis

PANCA...clovek s RH faktorom 0 ci uz negat, alebo pozit. nemoze prijat ziadnu inu krvnu skupinu, iba tu svoju...su to najcennejsie krvne skupiny..ale aj najhorsie zaroven, pretoze sa nnedaju nahradit...v pripade tehotenstva ide v podstate o to, ze matka s ORh faktorom zivy vlastne dieta, ktore moze mat uplne iny Rh faktor..a hrozi riziko otravy krvy matky, pripadne i smrt..ak by sa krv zmiesala...ale dnes uz mame modernu vedu..a nebyva stymto absolutne ziadny vaznejsi problem..