Xyzal - problém

Príspevok v téme: Xyzal - problém
dmg

Chcel som sa opýtať po akom dlhom čase je možné užívať alkohol... ak som bral liek: "xyzal". Už ho neberiem asi 3-4dni... no tento liek s požitím alkoholu robí problémy v centrálnej nervovej sústave čo nie je sranda, tak nechcem riskovať. Aká je odporúčaná doba... kedy je už bezpečné požiť alkohol.
Ďakujem.

Kika6590

Ahojte, ja som si dala xyzal vcera ked som dostala alergickú reakciu na krevety ktoré sme jedli a taku ze mi opuchol hrdlo zvnútra tak som nemala na vyber aj napriek tomu he sme uz pili víno. A po pol hodine totálny kolaps organizmu, žalúdok hlava podbrusko, nemohla som ani chodiť sama kym som sa dostala domov mi museli pomoct, no na záchranku.
Stalo sa mi to prvý krát ale neodporúčam si dávať xyzal ak ste uz pili alkohol alebo v blízkom case budete.

RNG

Xyzal, levocetirizine,zirtec)je synteticky patentovany chemicky antihistamin. V prirode je dostatok neskodnych antihistaminov, takze nechapem, pre co beriete chemikalie a potom mate strach z postrannych ucinkov, ked mozete brat rovnako ucine potravinove doplnky, napr na vzdusne alergie je to quercitin, dumbier,boswelin,vitamin C a rozne enzymi(bromelain, serrapeptase...)
A tieto sa kludne mozu kombinovat z alkoholom, hoci prilisne pitie nikomu neodporucam

vsevedka

Užívanie Xyzalu s jedlom a nápojmi

Opatrnosť sa odporúča ak sa Xyzal užíva v tom istom čase ako alkohol.

U citlivých pacientov môže súbežné používanie cetirizínu alebo levocetirizínu a alkoholu alebo iných centrálne pôsobiacich liečiv ovplyvniť centrálny nervový systém, hoci sa dokázalo, že racemát cetirizínu nezosilňuje účinok alkoholu.

Teda tolko z prilozeneho letaku, ja mozem len potvrdit slovami mojej alergologicky, ze sa kombinovat s alkoholom moze, pretoze je to moderne antihistaminikum (nie ako tie 1.generacie, kde to bol problem) a neskodi to ani na pecen, pretoze xyzal sa uz inac metabolizuje ako tie stare lieky.Nie je pravda ani to, ze zosiluje ucinok vypiteho alkoholu (vid aj letak). Takze ak je nejaka oslava, ci akcia, mozu pit i osoby uzivajuce xyzal, samozrejme s mierou a nie kazdy den a rovnako by som hned tabletku nezapijala alkoholom bezprostredne po poziti.

jajkafr

dmg
ak vypiješ na Xyzal tak sa ti môže stať že sa opiješ z menšieho množstva alkoholu ako obvykle pretože lieky ako Xyzal urýchľujú účinok alkoholu... takže máš lacnú opicu :) raz za čas ti to neublíži len to nerob každý deň :)

jingjang_sk

Ked uz sme pri tom, tak pri podavani Xyzal-u by sa nemal zapijat alkoholom :). Kazdopadne ked som sa pytal alergologicky ci mozem vecer vybehnut s kamosmi na pivo aj ked beriem rano Xyzal, tak povedala ze v pohode. Samozrejme netreba to prehanat.

dmg

O závislosti sa tu ešte nedá hovoriť. :)
Áno, Xyzal pôsobil aj na mňa tak že som zaspával hneď ako som si ľahol... raz sa mi stalo že som zaspal v škole :D... sweet :D
Ešte nejaké skúsenosti s týmto liekom? :)