kuchyna pre vegetarianov

Príspevok v téme: kuchyna pre vegetarianov
zuziacik24

Dobry den, som studentkou nabytkoveho dizajnu a tema mojej diplomovej prave je priestor na pripravu jedla pre rok 2010.. Robim sama pre seba prieskum o moznom uplatneni mojej "kuchyne na trhu" Moja otazka na Vas je:
Ocenili by ste priestor na pripravu jedla urceny specialne pre vegetariansku mensinu, ktoreho cielom nieje ani tak nahradit plnohodnotnu kuchynsku linku, ale umoznit vyhoviet specialnym individualnym potrebam tychto ludi, ako je napriklad moznost pestovania obilninovych a strukovinovych klickov, biliniek, a pod..dakujem za vsetky vase reakcie. Velmi mi to pomoze.

mira

Ako zastankyňa prírodnej stravy /nenazývam ju vegetariánstvom, lebo vegetariáni robia priveľa chýb vo výžive/ potrebujem hlavne dobrú odvetranú a pomerne chladnú špajzu. A pivnicu, čo ti asi moc nepomôže, lebo to je stavebná záležitosť. V kuchyni potrebujem priestor na krájanie - viac dosiek, na kvasenie zeleniny v porcelánových misách, na pestovanie jarných byliniek za oknom na svetle dosť priestoru, na máčanie zŕn a strukovín pre budúce varenie, na kvasené cesto a obilný kvások na koláč v závetrí a teple. Do prírodnej kuchyne nepartrí mikrovlnka, elektrický sporák, televízor. Ideálny by bol sporák na drevo, ale to je už asi len sen.