porod vo vode

zanetuska

moja sestra zije v taliansku a tam su porody do vody uplne bezne.samozrejme ak nie su komplikacie.aj ona tak rodila druheho syna a povedala ze s beznym porodom sa to neda porovnat.a vobec nemaju ani jeden ziadne komplikacie teraz

kamilakuku

Zijem v UK a tu su porody do vody bezne. Chcela by som tak rodit tiez, ale nakolko musi byt vsetko bez komplikacii, nikdy sa neda povedat, ci sa do toho bazena naozaj dostanes. Ak pojde vsetko ok, tak odrodim do vody. Ja vodu milujem, myslim, ze mi to bude prijemnejsie.
Zda sa mi, ze na Slovensku sa o tom ludia vyjadruju "vraj hento, vraj tamto" (vacsinou negativne), lebo sa to tam skoro v ziadnej nemocnici nerobi.

evitka001

viem, že tá moja spolubývajúca s pôrodnice chodila potom so synom do veku 1 roku na kontrolu na neurológiu, lebo vákuumextrakcia by mohla spôsobiť nejaké poškodenie mozgu. Ale našťastie sú v poriadku. Malý má už 3 roky a je zdravý. Určite sa vákuumextr. používa v odôvodnených prípadoch ale tiež viem, že môže dieťaťu aj uškodiť.

1487

o tej vakuovej pumpe ci co to vlastne je som uz pocula myslim ze aj mna tak odrodili mam uz 1 dieta ale pravdu povedat kedy sa vyuziva ved ked zena nemoze dietatko vytlacit tak pomahaju sestricky tak kedy sa vyuziva a na co je vlastne dobra nemoze babetku poskokdit ?

levandulka

osobne s tym skusenosti nemam, ale citala som clanky, listy zien, ktore do vody rodili a pochvalovali si to. Preto som uprimne sokovana prispevkom evitky.
Ja som tiez povodne chcela rodit do vody, no Topolcany mam trosku od ruky. Rodiĺa som normalne v nemocnici a celkovo to bolo v pohode. Preco vlastne chces rodit do vody, zda sa ti to prirodzenejsie? Podla mna je to ok, ak ide o uplne bezkomplikovany porod, ale to dopredu nikdy nevies. Mozno je to skor pre skusene viacrodicky.

evitka001

Ahoj aj ja som mala ísť rodiť do vody v Topoľčanoch. Na príjme bola zlatá lekárka, ktorá sa ma hneď spýtala ako sa cítim. Ja som povedala, že som príšerne unavená a to som bola otvorená na 4 cm. Porod do vody mi neodporučila, odôvodnila to tým, že žena sa tam viac natrápi ako na suchu lebo nemá takú stabilitu a tiež že mi môže prísť zle. Odporučila mi teda epi a som šťasná, že som do vody nešla. Na sále som rodila ja a ešte jedna kočka bola vo vode. Tá sa trápila veľa hodín, a nakoniec musela ísť z vody von a malého jej ťahali vákuumextrakt. a mala aj riadny nástrih. Tá sa zapovedala, že nikdy viac. Teraz má už druhé dieťa a radšej išla rodiť do MT a klasicky. Povedala že lekárom v TO už nedôveruje. Moja kolegyňa si ale pôrod do vody chválila. Osobne si myslím, že je v tom viac reklamy ako prínosu pre matku a dieťa. Ja by som už do TO tiež nešla, hrdia sa podporou dojčenia a za celý 10 dňový pobyt čo som tam bola, mi nikto neukázal ako správne dojčiť, ani raz sme nekúpali dieťa, lebo vraj doma to budeme robiť aj tak inak a materské odsaté mlieko som vylievala do umývadla a oni dávali deckám bebu. Je to na dlhé rozprávanie...

nechapem to

janka554, vidis, ty sa musis uistovat gynekologickou, ja mam 20 rokov, decko neplanujem najblizsich 15 a viem to:) Trochu viac osvety by nezaskodilo uz pred plodenim, zeny.