Infarkt?

Príspevok v téme: Infarkt?
myokarda

Pred vianocami som bola sama s 3r.dietatom doma.Ked som ho brala na ruky,pocitila som obrovsku bolest pri srdci,ktora vystrelovala do zadnej casti chrbta.Bolest bola velmi intenzivna,znemoznovala mi nadychnut sa,pri pokuse o nadych bolo pichanie silnejsie.Dychala som plytko,nemohla som sa ani pohnut a ostala som takto lezat na zemi asi 6-8 min.Po case bolest ustupila aj nadychnut sa dalo.Toto sa mi stalo prvykrat v zivote bez predchadzajucich varovnych priznakov.Mam 30rokov,netrpim nadvahou,cukrovkou ani ziadnou vaznou chorobou.V rodine su vsak srdcove choroby u starych rodicov aj rodicov.Preto sa bojim ci sa nejednalo o infarkt.Odvtedy sa mi uz nic podobne chvalabohu nestalo,ale casto hlavne vecer alebo ked som unavena pocitujem taku miernu bolest pri srdci,je to skor tlak,alebo tupa bolest,nie ostra bodava ako vtedy.Bojim sa ci to nieje nasledok mojej predvianocnej prihody a ci sa to nebude zhorsovat.Mate s tym niekto skusenosti?Na preventivnej prehliadke som bola v januari t.r.vysledky krvi boli o.k. ked som lekarovi spominala bolest pri srdci iba ma popocuval a povedal ze ozvy su v poriadku,na dalsie vysetrenia ma neposlal.Mam trvat na ekg?Bojim sa mam male deti a neviem si predstavit ze by sa mi nieco stalo.

endemit

Prosim ta RNG , kde sa daju zohnat resp nejake rady v com sa nachadzaju latky ktore popisujes, fibrinolytickymi enzymami, kde sa daju zohnat alebo v com sa vyskituju v akych potravinach ci rastlinach. Dakujem

RNG

Na dilataciu ciev je velmi dobre ovocie hlohu v davkach 2 az 5 gramov sucheho. To ale zialbohu neocisti cievy od usadenin ani nezabrani zrazaniu sa krvi a tvoreniu trombov. A ucinok (ACE) trva len niekolko hodin aj tak. Takze to nie je riesenie.

mam56m.

Treba robiť tzv. dilatačné cvičenia, ktoré rozširujú cievy. Neviem, prečo nepijete napr. víno, keď je zdravé?
Či najprv si ho predávamame, aby sme sa chytali preto, že ho pijeme?:-))) To je akáže logika???:-)))
Každý hovorí, že beh je najzdravší, ale podľa mňa je to hlúposť, v prvom rade treba rozšíriť cievy v hornej časti tela, nie v dolnej. Čím bližšie pri srdci, tým lepšie.
Ja napr. cvičím rukami na stepperi, už rok. Nemám problém ani s tlakom, ani s ničím a to som mal arytmiu, búšenie a vysoký tlak, predtým.
Treba poriadne napumpovať krv do ciev, nech sa zbláznia od preťaženia.
Neviem, možno ma porazí tak skoro ako aj vás, ale dosť silno pochybujem, že to nebude kvôli kardiu.
A bravčové mäso nejedzte takmer vôbec, lebo br. mäso sa najrýchlejšie transformuje na ľudské bunky a spôsobuje tučnotu.

RNG

Infarkty aj porazky su nasledky zapchatych ciev najma tukovymi a tukovobielkovinnymi nanosmi a vyssej zrazanlivoti krvi
Cievy sa daju cistit lecitinom a krv bezpecne riedit fibrinolytickymi enzymami, ak nattokinaza a serrpapeptaza. Tieto enzymi vedia aj rozbit uz vzniknute tromby

mam56

Ak nechcete mať vyššie uvedené ochorenia, tak treba byť na seba tvrdý ako skala: "Peter, Ty si skala". Žiadne zľutovanie, ale pekne makať a posilňovať kardio-vaskulárny systém.
Inak, osprav. sa, že som bol príliš otvorený a prostoduchý, ja neviem, prečo tomu tak je, asi kvôli schizo.
Pán pre.i.r, máte moju podporu, lebo máte sociálne cítenie. Stojím preto za Vami, robíte sem tam chybičky, ale je to ok.
You have got my full support, you will win, because I want it. Do not fear. I´ve made my own decisions.
Nechcem za to od Vás, nič.
Best regards, J.

endemit

Chodim na kontroly kde mi robia aj ekg kazdy mesiac, moj lekar mi vzdy tvrdi ze mam srdiecko v poriadku , stalo sa mi ze ma v noci zobudila velmi silna bolest medzi lopatkami aj v hrudniku a zacalo ma palit aj pece a ruka teke striedave bolesti vystrelujuce do lavej ruky , castom ma bolieva chrbtica mam tazku fizicku pracu a tak som to pripisal tomuto , ziedol ibalgin a trpel daalej. Toto sa mi stalo v piatok a az v pondelok presvedceny ze ma boli chrbtica som siel k obvodnemu, tomu sa cosi nevidelo ked som mu vravel ze od bolesti nemozem dychat a poslal ma na interne na ekg a odber krvy, siel som hned asi o 9.hod mi zobrali krv urobili ekg a ze mam cakat na vysledky do pol 2 pobede. ked som sa konecne dockal lekar internista na mna spustil krikom ani keby som bol kriminalnik ci co , ze kde som bo doteraz, preco tu neni som sanitkov a ci chcem umriet . Nechapal som az mi zdelil ze som prekonal tazky infarkt myokardu, .Hned ma pratali na Jednotku intenzivnej starostlivosti napojili hadicky pristroje a zacali vysetrovat , toto nebudem opisovat ale na konci ked ma po 3 tyzdnoch prepustili som si uvedomil ze este chvalabohu zijem .

martin111

ja sa nadichnem v poho ale ja mam 14 rokov a vzivote sa mi nic taketo nestalo a bojim sa ze sa mi nieco stane mame som este nic nehovoril a teraz uz ma neboli lave rameno ale zase tak viazej na chrbte jak mam hlavu

ghospeeLY

je to bolest alebo take ostre pichanie v urcitom mieste ? dalo sa dychat iba v urcitej hladine alebo ste kludne mohli aj vydychnut na doraz ? lebo mne sa casto stava ze sa zle pohnem alebo na posteli niejak zle skrutim a v tom momente ma to akoby zasekne a ja sa nemozem nadychnut ani vydychnut inak nechcem ani vediet co by sa stalo...a inak bolest pri srdci obcas pocitujem tiez no CT mi neukazalo ziaden problem takze asi to nebude nic vazne a to pichanie ma prejde niekedy samo za minutku niekedy s urcitou pomocou za 10 min mam 19r...odpiste mi ci som sa trafil alebo je to u vas ine vdaka

martin111

Ahoj , počujte mne zase boli trochu pri srdci tak občasne a z toho ma boli rameno .. je mi tak torku ze sa mi toci hlava ale to ani moc nie a vcera som mal nevolnosty , bolo my tak na vracanie mohly by ste mi niečo poradit?