Kôrnatenie ciev

Príspevok v téme: Kôrnatenie ciev
k.s-košice

Manželovi pred pol rokom ako hlavnú príčinu srdcových ťažkosti konštatovali kôrnatenie ciev. Odporúčali to riešiť operáciou, premostením časti žúženej tepny zdravou žilou (by-pass).

Bola som zúfalá, ale podvedome som verila v riešenie. V ten deň, keď manžel dostal telegram s dátumom nástupu na operáciu, som sa cez internet spojila s MUDr. H. S a poprosila ju o radu. Počas jednej hodiny som dostala odpoveď s odporúčanými prípravkami: Omega 3 (3x1), C plus (3x2), Co Q10 20 mg (1x1). S veľkými obavami, ako to manžel príjme, som sa rozhodla konať. Zrejme aj on pochopil vážnosť situácie, lebo na moje veľké prekvapenie mi skoro vynadal, že sa oňho začínam zaujímať až teraz...

A záver? Manžel na operáciu nešiel, lekárom sa ospravedlnil. Prípravky užíva už 3. mesiac a jeho problémy postupne ustupujú. Kým predtým bol stále unavený, teraz ho treba brzdiť pri práci v záhrade.

Andrejka2345

Manžel mal pred pár týždňami infarkt a tiež má problém s kornatenim ciev mohol by niekto poradit nejake doplnovacie výživy ktoré by mohli zabrániť opätovnému kornateniu ciev? Za každú odpoveď velmi pekne dakujem .

RNG

je to v spravnom smere, ale nie je to dost.
Davka CoQ-10 pre srdciarov ma byt 150 az 300 mg.
Odporucil by som brat aj alfa lipoicku kyselinu aspon 200 mg a vytazok z hroznovych semien 100 mg(95%), tiez vitamin E 400 IU.
Vsetky spomenute su silne antioxidanty a spruznuju cievy.
A ako kazdemu, a hlavne ludom so zapchatymi zilami. aspon 2x tyzdenne lyzicu lecitinu, cisteho sucheho granulatu. Da sa rozpustit varenim napr v zeleninovej polievke .