*M R A V C E*

Príspevok v téme: *M R A V C E*
miron

...prosim vas pekne, vie mi dakto poradit,ci sa ich da nejak vobec zbavit??? byvame v rodinnom dome a su to tie velke cierne zahradne mravce. mame cisto, denne 3x vysavame, striekame biolitom, mame domceky na mravce a nic, stale su tam a vsade lezu aj po stole, po parketach, stenach, su velke a je ich vela, a velmi je ich vidno, je to hnusne. daju sa nejak vylikvidovat-zbavit sa ich?ma niekto s takymito skusenost,alebo budu navzdy nasi najomnici nevitani?

terísek

my máme tiež dom so zahradou, ale takýto problém mame len v lete a to nie v takej miere, ako spomínaš. podla mňa to je vec pre deratizéra. ako viem si fakt predstaviť, ako vám to znepríjemňuje život. naozaj, toto treba riešiť s odborníkom.

val

my ich mame v obyvacke, na chodbe...vobec nechapem, cim sa zivia v takej obyvace, ved tam mame iba knihy a nabytok :-( Uz som aj sprej proti chrobakom pouzila, ale moc ho nechcem rozstrekovat pobyte, male maleho psika

vwg

pre mravcov je aj nastraha, ktora sa nalepi na stenu popripade sa ulozi na mieste kde je mravcov co najviac. mravce do toho lezu a nosia obsah do hniezda kralovne. Ta je po tom sterilizovana, takze postupne vyhynu

aduliena

Val, my sme mali tiež týchto múčnych chrobáčikov. Máme doma takú veľkú skriňu, kde máme len potraviny a tiež sme ich mali všade. Tak som sa raz naštvala a kompletne som vyupratovala tú skriňu, vyutierala každý centimeter, dôkladne prezrela všetky potraviny a napadnuté odstránila. Odvtedy je pokoj, myslím, že som sa ich všetkých zbavila, tak preto....

val

my mame doma problem s malymi mucnymi chrobacikmi, mame ich v celom byte, pritom upratujeme ako v kazdej inej domacnosti. Je to zacarovany kruh, lebo som uz kopu potravin, do ktorych sa dostali, vyhodila, ale vsetko predsa vyhodit nemozem a oni su strasne rychli. Kupim si bylinkovy caj, na druhy den ho otvorim a uz vidim medzi bylinkami pochodovat chrobacika.Pucim ich prstami, denne ich zabijem dost :-) Co robit? mate skusenosti?

zuzanas

Kolegyňa mávala problémi tiež s mravcami a tvrdila mi že pomohla antikoncepcia. Namrvili im to a podstrčili. Dávali im to dlhšie ale ževraj pomohlo.

margot

my sme s tym mavali kedysi problemy kazdy rok. vzdy sa tie mrchy ukazali zaciatkom jari.. no to boli celkom male mravce.. zabrala krieda na mravce, ktoru normalne bezne dostat v drogerii. stoji okolo 40 Sk.. ale treba najprv zistit, odkial vyliezaju a tam im porobit ciary, " mantinely"..

janko polienko

Asi treba najskor zistit odkial sa valia,kde maju "hlavny stan" inak ich mozete likvidovat aj 100 rokov pokym nepridete na to odkial sa beru.Potom vykynozit toto ich centrum a malo by to prestat.
Videli ste horor termiti??? hehehe