SMRŤ VYKUPENÍM?

Príspevok v téme: SMRŤ VYKUPENÍM?
chorôbka

Mili citatelia, myslite, ze je normalne, ze coraz castejsie pomyslam na smrť, s radostou? Nie ze by som mala samovrazedne myslienky, ale vobec by mi nevadilo odist z tohto sveta, ktory je plny zla, spiny, problemov, honby za majetkom, bolesti. Mam 28 rokov a dlhodobe zdravotne problemy, velmi bolestive, ale zase nie nevyliecitelne. Mam blizkych, ktorych lubim, ale verim, ze sa stretneme v dokonalejsom svete. Som slaboska, ktora to dopredu vzdava? Mala by som vyhladat pomoc? Mavate aj vy taketo myslienky? Ked o tom zacnem s niekym hovorit, hned povedia ze som morbidna, tak si to radsej nechavam pre seba.

sykorka

:))) ty sa naozaj pozeras na svet cez celkom cierne okuliare. ja mam dieta, a viem ake je to nadherne. samozrejme, aj ja som uzkostliva, odkedy som matkou, mam strach o dieta. dokonca aj o seba. niekedy som svoj zivot brala na lahku vahu, aspon mam pocit, ze som nejako nenastojila na tom, ze tu musim byt :)
ale odkedy sa vo mne pocal zivot, strazim sa, ano, uzkostlivo si davam pozor na svoje zdravie, aby deti mali zdravu matku a aby aj ono bolo v poriadku. je to tazke, aj ja som si uz povedala, ze taaak, teraz som matkou a zacina jeden dlhy thriller, odteraz uz budem v neustalom napati, aby som dieta v ramci svojich moznosti uchranila od zleho. ale s tym sa neda nic robit. stale to krasne prevysi strach a ja som velmi rada, ze ho mam. usmeje sa, pohladi, povie mamka, lubim ta. samozrejme, aj hneva a neposlucha, ale aj to je krasne.

aduliena

No deti....to je naozaj dilema... čo sa mňa týka, veľmi zvažujem, či ich mať, či nie, či to zvládnem....to asi naozaj bude záležať na veľa veciach a bude to ťažké rozhodovanie, pre mňa určite.
Lúčim sa na dnes s vami, snáď si ešte pokecáme nabudúce. Dobrú noc!

RNG

Telo treba vyhojit, podla stareho prislovia: 'V zdravom tele zdravy duch"
Potlacanie a maskovanie symptomov nie je permanentne riesenie

chorôbka

to je pravda. aj ja by som chcela mat deti. lenze ked som taka uzkostliva, uz teraz si viem predstavit ako sa budem o nich bat. kolegyna hovorila, ze odkedy ma syna, zije v neustalom strachu onho, asi ako kazda matka. preto tiez neviem, ci deti vlastne trapenie na tomto svete este nezhorsuju, teda strach o ne

aduliena

Ale život v bolesti naozaj za to nestojí. Bolesť uberá radosť zo života, viem, o čom hovorím. Ja som šťastná, že momentálne žijem relatívne bez bolesti, aj keď len vďaka liekom....

sykorka

a co deti? snad sa ti v buducnosti zlepsi zdravotny stav a budes moct mat deti. myslis ze v tom nie je krasne poslanie? ak by ste nemohli kvoli chrbtici, tak stale je moznost osvojenia si deti. urcite mas co ponuknut malym detickam do zivota - si mudra, inteligentna, chapava, dobra. byt rodicom, matkou, je velmi vazna uloha.

chorôbka

lekari hovorili, ze je to individualne, ale ze je predpoklad trvalej chronickej bolesti. ale clovek si zvykne na cokolvek. nechcem brat lieky proti bolesti, lebo mi aj pecen odide, ale anesteziologicka vravela, ze kazdy ma pravo na zivot bez bolesti, ze mam tie lieky brat. ale neberiem. dala mi daco silne 3x denne, ale neberiem. ani na meno toho lieku si neviem spomenut

RNG

Na regeneraciu poranenych nervov je dobry rybaci olej alebo koncentrat Max EPA, davkovanie 3x3 gramy.
Na vseobecne vspruzenie mysle skus aspon na vecer brat 5-HTP, 50 az 100 miligramov.