Pohyby plodu v tehotenstve

Príspevok v téme: Pohyby plodu v tehotenstve
trubka

prosim poradte mi niekto...som v 19 tt. a ešte stale necitim pohyby babatka.podla doktora je vsetko v najlepsom poriadku.ked som bola naposledy na ultrazvuku babatko sa hybalo ako dive, taky maly mrvic. kazde rano ked vstanem sa skumam ci to je uz ono. mam pocit ze citim take kopanie ale nie som si ista ci to je ono. nechcem si namyslat a potom to bude pohyb criev. kedy ste pohyby pocitili vy???toto je moje prve tehotenstvo. a este by ma zaujimala taka mozno smiesna vec.kedy vam zacalo rast brusko?ja som v piatom mesiaci a moje brucho vyzera skor ako sadlo na bruchu. moja kamoska v tomto tyzdni uz mala riadne bengoro:), ja viem ze u kazdej zeny je to individualne, ale citim sa strasne tehotna a chcela by som aby to vsetci videli...vopred dakujem ta odpovede...vela stastia vsetkym tehulkam a aj narodenym babatkam:)

Verads

Ahojte tehulky , moja dcéra je v 20tt tehotenstva a má dost velké brucho ako by už mala rodit. pribrala-14 kg , velmi sa boji pôrodu chce rodit cisarskym , ja jej vravím ked to pride spontanne nech radšej rodi tak ale ak treba dat cisarsky neda sa nič robit.Mám obavy o nu ked tak strašne pribera.Bojim sa hlavne aby nenastali nejake komplikacie v 7-8-9 mesiaci ked už teraz ma take brucho ako na pôrod .

Morzsi

asi ste ma baby nepochopili jemná hudba ktorú budúca mamička počúva cez sluchátka a pritom relaxuje je iba pre plod prospešná. prečo potom nedonoseným deťom do inkubátorov dávajú sluchátka čo sa odborne nazýva muzikoterapia ??? alebo deťom na romingin- in( šetstonedelie ) tak isto ? ja som sluchátka mávala zvyčajne podvečer keď som prišla domov z práce dala som si potichu vážnu hudbu a malá aj reaguje na hudbu.

Denz

ahoj123- stale to nejak neskor vies prekrutit vo svoj prospech:)
si sikulka:)
alebo ja nevnimam:))

dokaze rozoznat zvuk ......reaguje na impulz z vonku.

ahoj123

ja som nepisala ze vibracie neciti,ale ze zvuk nepocuje....ako napr. ze ocko rozprava babatku na brusko matke a pod....alebo ked si pustas hudbu normalne....

Denz

ahoj123- tak teda sa ale mylis ty.......vybracie sa nesu aj cez brusnu stenu.
si myslis,ze to je zvukotesna brana???
Naivne myslenie.

ahoj123

sqirell precitaj si najprv moj prispevok este raz :) a potom sa vyjadruj....cez brusnu stenu dieta nepocuje,to zistili vedci,vnima tlkot matkinho srdca,jej hlas....

squirrel

ahoj a morszi, je to naozaj veľká hlúposť tvrdiť, že dieťatko vníma hudbu cez slúchadlá v matkiných ušiach. dieťa však vníma zvuky z okolitého sveta aj cez brušnú stenu. preto ak chcete, aby dieťatko počulo hudbu, nedávajte si ju do slúchadiel, ale z reproduktorov.
vibrácie dieťa vníma, ale ak púšťate hudbu až tak nahlas, aby bolo cítiť vibrácie, je to už na hranici bolesti.
pre dieťa sú vhodnejšie potom iné, jemnejšie pohyby. má rado skôr kľudné zvuky a podnety.

Denz

ahoj123- tak sa mala vyjadrit inak:)
ide tym totiz o pohodu matky.....ak je podrazdena....je samozrejme,ze sa to prenasa aj na dieta.
To snad vie kazdy.