verite alternativnej medicine?

Príspevok v téme: verite alternativnej medicine?
opatrna

mam dlhodobe zdravotne problemy a lekari mi nevedia pomoct. absolvovala som mnozstvo vysetreni a kazdy tvrdi, ze s takymi vysledkami sa este nestretol. navrhuju mi invaliditu. mam 30 rokov a dve male deti. som z toho zufala. obvodna lekarka mi odporuca, aby som skusila alternativnu liecbu. neviem, ci to mam risknut. verite vy alternativnej medicine?

RNG

lekari zapadnej mediciny vsetci zacinaju v tych istych skolach a praxiach. Niektori z nich zacnu pouzivat aj alternativne metody, cize maju k dispozicii viacej nastrojov na liecenie, nez klasicki lekari. A niektori z nich po case pouzivaju len velmi zriedkavo klasicke lieky, lebo maju lepsie a neskodne prirodne.

opatrna

ale je mozne, aby vedel lekar, ktory sa zaobera len alternativnou (alebo naturalnou) medicinou viac, ako klasicky lekar? kde mam zaruku, ze taky terapeut dokaze zvladnut problem, ktory nevie vyriesit klasicky lekar?

RNG

fgf, mylis sa. Ta alternativna medicina, ktoru sa tu ja snazim dostat je vyvinuta lekarmi a dokazana tzv double blind metodou , statisticky vyhodnotena, kde je placebo efekt tymto vyluceny.Pouzite su teda tie iste kriteria, ako pre synteticke lieky, aj ked to nie je oficalne dokazovane autoritam(prilis drahe a trva 10 rokov v USA)

Ivka 1

Opatrna ak chceš,môžem Ťa nakontaktovať na primára alternatívnej medicíny a výživy do fakultnej nemocnici v Košiciach. Zaoberá sa tým už viac ako 25 rokov, je to erudovaný odborník. Pomohol už mnohým ľuďom.Samozrejme prvoradé sú výsledky od lekárov. Napíš na mail ak chceš vedieť viac.

radca

fgf nie som skalopevny zastanca ani jednej z nich, ale su zname priaznive ucinky niektorych bylin, ktore maju daleko presvedcivejsie liecive schopnosti, ako tie najdokonalejsie lieky "nasej" mediciny a aby si dosiahol liecivy efekt niektorej z tychto bylin, musel by si pouzit aspon 15-20 "umelych" liekov a dalsimi este odstranovat ich neziaduce ucinky. Tym ale nechcem povedat, ze ta nasa medicina nedosahuje uspechy.

radca

Klasicka medicina si ziskala doveru hlavne kvoli objavu "antibiotik" (mimochodom povodne tiez povodne prirodne extrakty z podnych plesni-penicilin) a podrobnej znalosti chirurgie. Inak je to tiez len alternativna medicina ako uz poznamenal rng.

kosa

oop. patrna,

treba skusit najst ludi co robia lekarinu skutocne menej pre prachy a viac pre pomoc.
inac chemicka lekarina je ALTERNATIVNA voci standardnej prirodnej.

preto na otazku ci verime v alternativnu lekarinu hovorime jednoznacne: NIE. verime v naturalnu medicinu.