ako dat kopacky aby ho to nebolelo

Príspevok v téme: ako dat kopacky aby ho to nebolelo
martincanka

ahojte... mam priatela, chcem mu dat kopacky ale tak aby som ho nejak nezradila, lubi ma, no ja jeho...hm...mam ho rada no nelubim ho. chalan je strasne citlivy a vo vztahoch nemal stastie. no viem ze ked ho necham teraz, bude to lahsie ako neskor ked to bude uz zase o nejaky ten stupen vaznejsi vztah. poradte....

garfas

no pokial ta naozaj lubi tak ho to este dlho nepusti. Mozem ti to povedat z vlastnej skusenosti. Su to styri mesiace co ma priatelka nechala a stale ma to trapi, ale ciastocne aj preto ze ani neviem kde som spravil tu chybu. Asi ma proste prestala lubit a nas vztah ani nemal nejake dlhe trvanie, len polroka, takze sa to neda oznacit ako dlhodobe. Ale pokial ho to bude len trapit a nie nicit tak je to fajn, hlavne dufaj aby sa mu tym neposralo viac veci ako len vztah.

martincanka

tak vam dakujem...aj tak este musim uvazovat, ci vobec chcem to co chcem, a ci nahodou nezmenim svoje rozhodnutie po tom ako mu to poviem. aby nebolo neskoro zacat ho lubim, ked uz bude po vsetkom...

mademoiselle

martincanka, to teda nechapem, podla mna by si mal clovek hladat partnerov s ktorymi rata do buducnosti, nie je to od teba cestne. Teraz neviem kolko mas rokov, ale podla mna je to voci nemu nefer, ked on by si cisto teoreticky mohol najst dievca, ktore by s nim chcelo byt aj do buducnosti a ked bude s tebou (zatial co ty s nim do buducnosti neratas), tak moze takuto sancu prepast. nebud sebecka, tak sa s nim rozid, ked s nim neplanujes buducnost. Ale pozor, ak by si ho naozaj lubila (co si nemyslim, skor ti je s nim iba fajn a to ti moze byt aj s inymi ludmi), tak by si s nim urcite ratala do buducna. Ale vies, mozno ked s nim zostanes tak casom zistis, ze s nim aj ratas. Vies vsetko sa vykrystalizuje. Neviem ako dlho spolu ste. Ale moj nazor je taky, ze ak s niekym neratas do buducna, tak ho nelubis a taky vztah je odsudeny na zanik. Ibaze po dlhsej odbe to bude velmi boliet. (aspon tu druhu stranu). TAk si to premysli a podla toho aj konaj.

mici

tak to potom ukonci uz len preto ze ho mas svojim sposobom rada a nemozes si budovat svoje docasne stasie a spokojnost na jeho dlllhom nestasti a sklamani....

martin242

martincanka: V tom prípade to ukonči teraz, spravíš to kvôli jeho štastiu, nie kvôli svojmu, pretože pre neho by bol čas s tebou časom zabitým.
Každý človek hľadá zmysel života a pre väčšinu ľudí je tým zmyslom rodina a sama vieš, že s ním žiadna rodina nikdy nebude. Biď úprimná k sebe aj k nemu, máš na to.

martincanka

tak teraz premyslam.... co ak chcem byt s nim, ale viem ze do buducnosti a v spolocnom zivote s nim neratam??? chapes... proste teraz fajn, ale neskor uz urcite nie...hm?

martin242

martincanka: To by si myslím mala vedieť sama a úplne jasne, či ho máš rada natoľko, aby si s ním chodila, alebo ho máš rada len ako priateľa, doporučujem nad tým intenzívne uvažovať.
Možno si s ním len preto, aby si niekoho mala a nebola sama, keď potrebuješ byť s niekým.
Takto by to ale byť nemalo, len zničíš jeho život, pochop, že on to takto neberie a nevie to, čo tebe behá po rozume.

martincanka

tak si teraz uvedomujem co ked ho mozno mam rada len vymyslam, alebo neviem co... co ked mam len dlhu depku?? ono hormony su jedno, a ked som s nim tak vtedy mi je dobry...ale ked som sama, uvazujem nad tym preco som s nim....
asi sama neviem co chcem...
ale dakujem za nazory.. nejake by este potesili...

sejcanka

Martincanka, ak si presvedcena ze ho nemilujes tak ho netahaj za nos. Myslim to tak, ze sa s nim rozid lebo neskor to budde horsie a este viac bude na teba naviazany. Ved to nema cenu, ked to takto citis. Povedz mu to co najopatrnejsie ale povedz mu to. Aby ste si boli na cistom. Chce to len cas, ale dostane sa s toho...ver mi.

miminkaaaa

ahoj martinčanka,ja viem ako ti je,presne toto som musela prežívať aj ja.On ma lúbil,ale ja nie,dlho som nevedela ako mu to mam povedať.Nechcela som to už dlho naťahovať,bolo mi ho tiež lúto lebo predtým mal babu a tiež ho nechala.Mala som strašné obavy ako to prijme.Nakoniec som sa ale na to odhodlala a povedala som mu všetko tak ako to citim,že už v tom nechcem dalej pokračovať.Veľmi som mu tým ublížila,ale pre mna to bolo to najlepšie,teraz po čase viem že som urobila dobre.
Ak to cítiš v srdiečku že už nechceš tak to jednoznačne ukonči,to je aspon môj názor.Držím ti palce veľmi