Diplomový projekt

Alternativa

V resersi je treba citovat zdroj informacie - ukazka:
Soľ (NaCl) je nevyhnutná pre normálnu funkciu bronchiálneho epitelu. Vdychované mikročastice soli podľa svojej veľkosti prenikajú do rôznych častí pľúcnych lalokov, dýchacieho traktu. Vdychovaný aerosol soli (NaCl) ničí mikróby tým, že dehydratuje mikrobiálne bunky patogénnych mikroorganizmov a telo sa ich zbavuje formou uvoľňovaných hlienov /1/. Uvedené potvrdili analýzy vykašlávaných hlienov, ktoré obsahovali pri používaní haloterapie výrazne zvýšený obsah jednotlivých druhov baktérií. Tento stav sa v článkoch hodnotí ako samočistiaci proces organizmu /2,3/.

ZOZNAM POUZITEJ LITERATURY
Cislovanie zdroja musi sediet s uvedenim cisla v resersi
1. Chervinskaya: Physiotherapy, Balnealogy and Rehabilitation, 3, 2003
2. Willis, Hall: Journal of Clinical Investigation, 99, str. 9 – 13, 1997
3. Kellett a kol.: Respiratory Medicine, 99 (1), str.27 – 31, 2005

Ak sa chces nieco spytat, tak napis, ahoj

jablonka

suhlasim s alternativou - hovori sa tomu aj state of art - sucasny stav problematiky. recherche - vyhladavanie (franc.) - to znamena, ze vyhladas sucasne poznatky avysledky doterajsich vyskumov.

Alternativa

Resers je viac alebo menej strucne /na jednotlivych fakultach a specializaciach to byva priblizne urcene, kolko stran/ spracovanie daneho problemu z literatury. Cize je to spracovanie znamych, publikovanych poznatkov k danemu problemu /cize o teme dipl. prace/. Sucastou pisomnej formy diplomovky je aj zoznam pouzitej literatury.