Nepriechodné - zhrubnuté vajčkovody

Príspevok v téme: Nepriechodné - zhrubnuté vajčkovody
jancecka

Ahojte, znova ja a ďalší problém v rodine. Lekárka povedala sestre túto diagnózu. Vraj to je jednoduché preliečiť antibiotikami, ale sestre to nepomohlo. tak veľmi túžia po bábätku. Teraz začala chodiť gynekologičke do Blavy, má odtiaľ svokru, tak uvidíme. Ja sa s manželom tiež pokúšam o bábo,ale sme len na začiatku. Skúšame len asi necelé dva týždne, takže sa nemôžem diviť, že ešte nie som tehotná. Stretli ste sa už s touto diagnózou? Je aj v Topoľčanoch dobrá gynekologička????? Aby som aj ja nemusela ísť do Blavy.

Joleen

Mna by tato tema tiez zaujimala. Ja mam oboje vajickovody zrastene a davaju mi len sancu s IVF. Neverim ze by sa tie cesty nejak nedali otvorit alebo upravit. Ja mam taky pocit ze co mne vidia tu financnu stránku . Naozaj nic neexistuje ako tie zrasty odstranit ci tie cesty povolniť

Zuzanamartin

Ahojte.Som akurat v nemoc.na laparoskopii,zistili mi jeden nepriechodny a druhy priechodny napadnuty zrastami,takze doporucena pol rocna liecba injek.alebo tabletkami.Inseminacia teraz odmietnutnuta,umele tiez.
Mate podobnu skusenost prosim?

angelina_c

dakujem.....bola som uz aj na navsteve centra v Ba pretoze MT je pre mna dost daleko a tak po konzultacii som prisla na to ze moj vajcovod ma chronicku chorobu ktora sa vola Sactosalpinx a tak som si dala vajcovod odstranit pretoze som na internete vycitala ze tak je to najlepsie a radil mi to aj moj gyn aj dr v centre....a tak neviem ci som urobila spravne a ci nespravne kazdopadne uz sa chytam aj slamky! :)

- mira

Angelina, pre lekárov je najjednoduchšie riešenie ich odstrániť.
Pre teba by bolo najlepšie ich prečistiť od nánosov stuhnutých tukov, kalcifikácií a uložených nadbytkov. Prečisťujúca strava by mala byť zo začiatku úplne bez tuku, len s obsahom jemne teplne upravenej zeleniny, kvasenej zeleniny, ktorá obsahom vlákniny a zásadotvorným pôsobením navodí prečistenie krvi a následne čistenie zanesených častí tela. Tomu budú napomáhať celozrnné obilniny a malé množstvo strukovín. Až po čase môžeš zaradiť panenský olej /sezamový/ v množstve 3-4 lyžičky denne do jedla a mierne opražené semienka. Strava obsahuje i ochucovadlá, riasy a pod. Takto sa ti začne čistiť celé telo. Zvyčajne reprodukčný systém nie je pre organizmus prioritou a preto sa zvykne čistiť ako jeden z posledných. Ale priaznivé účinky pocítiš na sebe veľmi skoro. Zároveň sa pocity zvýšenej vitality budú striedať s obdobiami masívneho odchodu hlienov a odpadov z tela, a čistenia, čo môže byť nepríjemné , ale veľmi prospešné.

Ivka 1

Angelina najlepšie by bolo poradiť sa v centre asistovanej reprodukcie - sú to skúsení odborníci.Helios Martin je veľmi dobrý .

angelina_c

chcem sa opytat ci treba nepriechodne vajcovody pri IVF odstranit???? ja mam uz len jeden vajickovod (vajcovod) o prvy som prisla pri mimomaternicovom tehotenstve a o rok neskor mi zistili pri laparoskopii ze aj ten mam uplne nepriechodny a ani prefuk nepomohol znova sa znepriechodnil tak ma caka IVF no moj gyn mi povedal ze sa zrejme ten vajcovod bude musiet odstranit?? a tak moja otazka znova znia odstranit ci neodstranit??? dakujem dufam ze sa niekto najde :)