Zápcha

RNG

Creva sa musia mat do coho zapriet, potrebuju masu. Tu im poskytnu vlakniny.Zaroven vlakniny masiruju, cistia a stimuluju creva.
Zdroj vlaknin su zeleniny a ovocia hlavne, ale mozno si ich pridavat vo forme pektinov, citrucellu alebo psylia.
V USA prakticky vsetci starsi pouzivaju vlakninovy doplnok do potravy.
Dobry zvyk je jest kazdodenne na ranajky misku ovsennych vlociek s dvoma lyzicami cerstvo jemno mletych lanovych semien, zaliatu ovocnou stavou s kuskami ovocia.
Niekedy spomalenie travenia je sposobene malo kyselinami v zaludku(priznaky su pala a naduvanie v zaludku, ked sa hlavne zeny zacnu stranit naduvajucej zelenine a strukovinam, co je zle na creva)
Toto sa da napravit okamzite branim Betainu HCl s kazdym jedlom(1 az 3 tabletky, podla potreby, ak je v zaludku tazoba, da sa pribrat 1-2 dalsie)

mjanik

skús kapusnicu-čím staršia ,tým účinnejšia.Ak nepomôže,vyhľadaj akupunktúru,na 2-5 sedení ju odstráni

aduliena

Helena, skúste si kúpiť v lekárni Dophilus pre dospelých. Je to prostriedok na upravenie zažívania a na odstránenie zápchy. Nemusí sa užívať dlhodobo. Stojí okolo 300sk, ale pomôže. Pýtajte si pre dospelých, lebo je aj pre deti.

helena.l

No skusala som pit rano teplu vodu na lacno, susene slivky, vodu z kapusty, lanove semiacka. A prehanadla nechcem uzivat lebo ma z nich boli brucho a zevraj to nie je zdrave stale pozivat. Dakujem

milco

Takýto stav je život ohrozujúci, viete o tom? Ak ihneď nezmeníte stravovacie návyky,môže tento stav viesť k tomu najhoršiemu.Môžem Vám pomôcť.Napíšte mi všetko čo ste vyskúšali, riešenie vždy existuje.Nečekajte!