HA a doplnanie vitaminov... POZOR pozrite sem!!!!!!!!!

Peto T

AdamKrt: Neplaš dievčatá ;-)

Keď si pozriem zloženie bežných predávaných multivitamínov, tak tie dávky bývajú tak smiešne malé, až je to na zaplakanie. Je to rôzne, ale pri niektorých by museli brať cca 100-násobné dávky, každodenne, dlhodobo (mesiace), aby sa mohli niečím seriózne predávkovať.

A určite by sa omnoho skôr predávkovali z tých umelých príchutí, sladidiel apod, než z tých vitamínov.

Takže ak si niektoré multivitamíny zaslúžia kritiku, tak skôr z pohľadu "príliš drahé cukríky" resp. "veľa kriku pre nič", než pre nejakú možnosť "predávkovania".

A nech sa nikto nenechá oklamať údajom "ODD". To je dávka z dlhodobého pohľadu skôr nutná k prežitiu, a nie dávka postačujúca k plnému zdraviu! A naša bežná strava je aj tak dosť chudobná na čokoľvek skutočne zdravé, že niekedy možno ten multivitamín je posledná vec, čo zachraňuje náš deficit.

AdamKrt

Radsej si zistite, ktore latky sa minaju najviac pri hormonalnej antikoncepcii a upravte si jedalnicek, nech toho upravuje viac.

Multivitaminy sice maju pisane napr. 1 tableta denne, ale ked si pozriete rozpis, tak doporucena denna davka je tam casto PREKROCENA. Naviac mi syntetickom vitamine je vstrebatelnost mala. Naviac velke davky niektorych vitaminov mozu predavkovanie nimi, co moze byt tiez nebezpecne.

karolinaa8

ahojte...Ja beriem Hak už 7 mesiacov a uz som vo viacerych clankoch na nete citala, že pri brani antikoncepcie by sa mali brať multivitaminy...tak sa chcem spytat s akymi mate vy skusenosti?...stacia aj sumive alebo musia byť vo forme tabliet?