Diabetes a šport

Andel

kamari, pamataj, ze vysledky spaleneho cukru z cvicenia sa neukazu 100% hned po tom ako docvicis, ale mozu prist neskor, napriklad u mna vyrazne klesa glykemia hodinu po cviceni. Takze po rannom behu pohar dzusu pre mna bolo najlepsie riesenie ;o)

kiki

tak ja by som asi skoncila v kome,keby som isla behat s 4,8:)) ved len ked idem do skoly peso,co je asi 25minut mi klesa cukor o 1-2jednotky, obcas ma potom chyti hypo,tak do seba cez cvicenie tlacim cukriky..:)

kamari

Pier, ja nepodávam žiadne olymnpijské výkony. Ráno je to tak 30-35 min poklusu a keď idem na hodinku, tak to asi tak 1,5-2 hod po obede alebo po večeri.Ale ráno sa mi behá veľmi dobre a volila som tento čas aj preto, že ráno mi doznieva účinok 24hod inzulínu a myslím, že nejaká extrémna hrozba hypo tu nieje. A dnes som si merala glykémiu pred aj po behu - pred bola 4,8 a po 4,3. Takže naozaj žiadny prepad.

pier

behať rano na lačno...nooo....mne by hned klesol cukor...staci ked nezjem ranajky a je zle...maš môj obdiv,ja sa ktomu neviem prinutiť...posledny krat som takto rano cvičieval pred 20-timi rokmi na vojne...a veru taky omladnuty som bol,bolo to fajn napriek tomu,že sme to museli okrem nedele stale robiť...podla mna by sa nemalo u DM1 rano na lačno cvičiť,lebo ak je glykemia v norme,tak pri cviceni klesne nasledkom spalovania cukrov a nedodania ziadnych...a ked je vysoka tak organizmus vtedy nevladze...nepracuje spravne...a vtedy asi telo nema z toho uzitok,ale skôr naopak...ale ak je glukoza v norme a ma aj zasobu sacharidov tak sa da....len je umenie to vsetko zladit aby cukor nelietal...čas a dlžka vykonu,stupen zaťaže,prostredie kde sa to prevadza,stav celeho organizmu....vravim,hotove umenie...

Andel

Kamari, ja ked som chodila behat, tak som stale so sebou mala malu krabicku dzusu ;o) pre kazdy pripad .... Inac to robis spravne, zmerat sa, ale by som povedala, ze behat s hodnotami pod 6 mmol/l je dost riskantne, pamataj ze pohybom spalujes cukry!