Otec nedáva peniaze.....čo s tým??

lolotia

vies iwa, tu ti napisu ludia svoj nazor, poradia...ale toto si musite riesit same. V tvojom veku je velmi tazke sa "obrniet" to prichadza vekom a skusenostami. Ale ina moznost tu nie je. Treba sa to aktivne ucit
Mama nema silu to riesit, asi to bude na tebe , aby si zacala. Tvoja mama, ked uvidi, ze ma oporu, tak jej bude lahsie riesit veci. Ty ju musis presvedcit nielen recami ale aj svojim spravanim, ze naopak jej spoluzietie s otcom ti skodi.
Zacni malickostami. Spominala som, pytaj si peniaze na vsetko, kludne aj po 10 SK> Naucis sa pytat si a po par razoch ani nemihnes okom, povies, otec potrebujem 50 sk. sie hovorit dalsie veci. Chce to len trening. Nakoniec mas nato pravo zo zakona.
Ked sa naucis ovladat pri takychto veciach pojdes dalej a bude ti jednoduchsie riesit daleko vacsie problemy. SKUS

iwa

ako sa mam obrnit???poviem vám toto:isla som s mamou pozriet sestru ktora zije v tatrach...povedali sme tatovi ze v piatok ideme nech si vybavi dovolenku na ten den...prisiel ten den a on ze robte si co chcete ..nezobral si ju......a do dnesneho dna vytyka to ze kedy pojdeme zase sa sestrou???mohol ist aj on...uz mi z toho zacina sibat....som mu aj povedala ze ci ho to stale bavi to iste hovorit..ci to sa neda zabudnut..on nato ze to sa neda zabudnúť..a to čo on robí nám sa da??mame dnes vynadal ze nic nerobi, ze take blavance ani pes nezozere..(pritom to vcera jedol)

hoska

Najdolezitejsie je (teda aspon myslim) nenechat su skakat po hlave a ist zatym co chces. Chces aby vam bolo dobre, aby vam daval otec peniaze, aby ste nemali dlhy...tak musis pozbierat vsetko co v tebe je a zacat to riesit...je mi jasne ze to nie je jednoduche, ale co ak je toto len zaciatok a koniec bude ovela tvrdsi a horsi???To predsa nechces, zalezi ti na tvojej mame a aj na sebe,tak sa neboj a postav sa mu. Drzim palce....(niekto prvy krok musi urobit, tak to rychlo vyuzi).Obrn sa jeho reciam a zautoc.

lolotia

ked to tak citam, tak vy sa vlastne bojite riesit situaciu. Ak to mama nedokaze, chod za otcom a slusne si zakazdym vypytaj, napr. peniaze na topanky, nejake prachu do skoly,...ma vylet a pod. alebo chod za nim raz za tyzden a povedz mu ze potrebujes prachy nato a nato. a ked bude mat nejake sproste kecy zase mu slusne poverdz, ze sa uz hambis v triede, ze sa ti posmievaju, ze chodis ako zobrak a pod. a keby mal zase kydy, tak pritvrd muziku a povedz, nehnevaj sa otec, ale ja nemam mat odkial peniaze, budem musiet poziadat socialku, a ta poziada sud o vyzivne.
Tu fakt u neni co riesit... Urobil si z vas sluzky. A ta tvoja mama, nehnevaj sa , sa vyhovara na teba, ze sa nechce rozviest kvoli tebe. Je pohodlna a stratila vlastnu sebauctu.
preco by ste mali niekde utekat. Vies si este mladucka, ale skus to zacat ty riesit, mozno nakopnes aj mamu. Ak nieco ti nebude jasne, hod nejaku otazku a vidis tu ti vela ludi poradi alebo povie svoj nazor.

iwa

to si teda neviem predstavit ze by sme s nim boli dokonca zivota...to nie je lahke si nieco najst....ja som neni ani priebojna neviem si povedat svoje, to som asi po mame ziskala...

sedmikraska

ved si prenajmite s mamkou aj keby len garzonku, urcite by vam bolo lepsie bez neho. Oplietacky? Snad toto nechces znasat navzdy a o par rokov odides z domu a nechas tam s nim mamku?

iwa

adulienka...to máš teda pravdu ze psychoteror...si to vystihla..ja neviem co nas tu drzi....ale nemame kam ist....mam 18rokov budem koncit 3rocnik..surodenci uz maju svoje rodiny tak tych nechcem obtazovat..

iwa

mama mu aj povedala ze budu davat kazdy po 5000 aby sa mohli zaplatit seky....rozvod??neviem to by boli opletacky..ale ze sa nehambi ze hlava rodiny a takto robi...som mu to aj povedala ale zaliezol do obyvačky..on je kruty...s nim sa neda on si melie len svoje a vsetko musi byt podla neho a ked nie tak robi takeho veci...

aduliena

Iwa,

nie ste v ľahkej situácii. Prečo sú vlastne vaši ešte spolu? Keby sa tvoja mama s ním rozviedla, mali by ste pokoj aj peniaze, lebo ak by vám nestačil mamin plat, dostali by ste peniaze aj od štátu. A prečo vlastne otec nedáva mame peniaze, uviedol dôvod? Koľko máš rokov? Podľa zákona je povinný živiť ťa do 25 rokov. Máte to ťažké, ale možno by bolo najľahšie, keby sa vaše cesty rozišli....Neviem, aké sú vaše majetkové pomery, koho je byt, dom a tak....ale nejako sa rozhodnúť musíte, aby ste sa netrápili. Veď toto je psychoteror. Želám veľa šťastia.

sedmikraska

a co as pri nom drzi? Pomoz mamine najst byt a za mesiac ti uz konci skola, tak mozes nejaku pracu zohnat. Ides aj na vysku?