Ako je to s mliekom a mliečnymi produktami ?

RNG

cast problemov okolo mlieka sa da vyriesit dodanim enzymov potrebnych na stravenie mlieka alebo jedenim mliecnych produktov enzymaticky spracovanych(fermentovanych=kvasenych), cim su stravitelnejsie prte organizmus.
Mlieko je sice kontraverzne, ale o nic menej, ako maso alebo vajcia atd.
Kazde jedlo zo sebou prinasa dobre aj zle dosledky, podstata je, ako si s tym telo vie poradit.
Co sa tyka rastoveho faktoru IGF-1, je pravda ze podporuje rast aj rakovinnych buniek, ale na to je treba posilnit telesnu obranu, aby bola schopna tie rakovinne bunky zlikvidovat a nie vystrihat sa zdrojov IGF-1.
Viackrat som spominal na to enzymi a jod a stimulaciu vytvarania a aktivity bielych krviniek. To su aj nastroje na odstranovanie telesneho zamorenia, roznych "smetisk" v tele, ktore podstatne zvysuju moznost vzniku rakovinnych buniek v takom mnozstve, ze ich telesna obrana a enzymi nestacia zlikvidovat, a to nazyvame rakovina.

[zruseny12]

presne,aj ine potraviny obsahuju vapnik,ja som tiez nepila mlieko od malicka a bola som zdrava a az sa mi pokazilo travenie zacal mi postupne ubudat vapnik.../ale ked niekomu chuti mlieko a neskodi,tak nech ho pije,preco nie/

buk-fanda

buko je odbornik ;) nemusi mat vzdy pravdu, ale zo stranok pisanych v slovenskom jazyku ma podla mojich prieskumov najkomplexnejsie a najuveritelnejsie (aj podlozene logickymi dokazmi, linkmi a pod) info.

[zruseny12]

ja som tiez pocula,ze mlieko zahlienuje,ale zasa acidofilne mlieko mi pomaha na creva,tak si myslim,ze vsetko ma svoje plus a minus...a jogurty mi robia dobre...

aduliena

Nejaká pravda to byť môže, keď vezmeme do úvahy len to, koľko ľudí má alergiu....
Ja si myslím, že telo človeku napovie, čo je mu dobré a čo nie. Ja osobne mlieko nemusím, nikdy mi nechutilo, telo si ho "nepýta", takže ho ani nepijem.