IRSKO - SLOVENSKO POISTENIE

aljoska

Nemožeš si platiť zdravotné poistenie v 2 štátoch,aspon tak mi to povedali v poist.Ak sa zamestnáš v Irsku a budeš si platiť zdravotné,tu sa musíš odhlásiť a vrátiť preukaz.

susane

a neoplati sa platit zdravotne poistenie aj na slovensku, lebo viem, ze to kedysi ludia robili, hlavne ked mali zdravotny problem. Ja som tiez ten pripad, ze budem musiet chodit na Slovensko na kontroly. Aj ked som chcela vycestovat uplne zdrava, ale uz ma to nebavy cakat, a mozno mi pomoze zmena prostredia.

:-)

ozaj a bankovy ucet to prides do banky ale musis ma PPS number-to podla toho kde budes tak to si vybavis za jeden den ten papier.to PPS to budes vsade potrebovat banka,praca,danovy...a ucet v banke musis mat lebo tam ti bude chodit vyplata :-))

:-)

no ak budes zamestnana v irsku to je na zmluvu tak tu vsetky odvody plati za teba z-tel.tym padom aj zakladne zdravotne poistenie-sme v eu takze nemusis platit aj v irsku aj doma.inak nic extra vybavovat nemusis,ziadnu socialku.inak zdravotna starostlivust v IR je dost draha a nasa ZP by ti aj tak nic nepreplatila :-( ale radim dat sa v IR pripoistit cez vhi alebo bupa.to je nieco ako nadstandard ale to by si mala mat lebo ak nedajboze budes musiet byt hospitalizovana tak sa nedoplatis

sedmikraska

este chvilinku vyckaj, stale niekde beha. Ak by som sa ti dlho neozyvala, tak posun temu a ja si ju vsimnem, som zabudlivka :)

sedmikraska

v Irsku sme boli pred 34 rokom, ale vybavoval to moj priatel, pride tak za pol hodku, tak sa ho potom popytam ako to bolo