problem so stolicou

Príspevok v téme: problem so stolicou
domko

Moj patmesacny syncek ma problem so stolicou. Mala potreba nie je problem, ale velka... Ta pride tak po troch-styroch dnoch a je velmi velka. Pravdepodobne je to sposobene tym, ze som zacala striedat kojenie s krmenim z flasky s umelym mliekom. Lekar mi poradil dat mu cistu prevarenu vodu, ale nemalo to ziadny efekt. Dnes je to uz piaty den a nic. Bojim sa onho a doktora nechcem otravovat, aby si nemyslel, ze som hysterka. Je to moje prve dieta a nemam s tym ziadne skusenosti. Mozete mi poradit nejake "babske" recepty, napr. aky caj by mohol pomoct?
Dakujem.

jaja

Ešte dodatok, od smedu mu dávajte piť čajík s týmto odvarom. Neviem či mu sladíte, ak áno tak mu to trošičku osladte. Môžete ma potom informovať ako na tom ste. Moja maminka opatrovala malé detičky. Vyopatrovala 17-detí, každé od pól roka. Každé dieťatko prešlo týmito problémami, a pri používaní tohto receptu, už netrpelo ani jedno dieťatko. Niet lepšieho pocitu, keď sú detičky spokojné.

jaja

Tento odvar s ovsených vločiek + čaj Aníz a Fenikel je taktiež veľmi nápomocný u malých detičiek, ktoré trpia tuhou stolicou. Je dobré vtedy rozrábať sunár/teraz už nemám prehľad o názve /ale keď som mala detičky malé vtedy bol sunár/ s takto spojenými tekutinami namiesto samotnej prevarenej vody. Môžem povedať, že moje deti nikdy netrpeli na tzv. vertry a ani na tuhú stolicu.

Do vyššieho hrca dať asi ¾ l vody a do nej opláchnute ovsené vločky, tak asi 2 polievkové lyžice. Musíte to při varení miešať a variť tak dlho, kým nezačne hustnúť – do takej konzistencie, aby sa to dalo scediť.
V potravinách dostať čaj ANÍZ a FENYKEL, zadovážte si obidva./ Väčšinou ich majú při koreninách a nie sú mleté, ale jako napríklad celý kmín./ Dajte si do hrnca variť vodu 1liter, a do nej nasypte 1 kávovú lyžičku z anízového a tiež z fenyklového čaju a dobře prevarte.
Potom si zmiešajte odvar a čajík a takto dávajte maličkému piť. Tento odvar môžete pridávať do polievočky spolu aj s ovsenými vločkami, ktoré ste scedila. Do omáčok. Ja som mojim deťom robila akože presnidávky a to tak, urobila som si každý deň s tým robotu, ale stálo to zato. Do mixéra som tiež naliala trošku čaju a aj odvaru a nakrájané jabĺčka, pomaranč na kocky a povyberané zrnká, tiež aj banán-ale ten môžete dať až vtedy, keď už bude mať maličký upravenú stolicu. Podľa stolice budete regulovať jeho stravu práve s týmto odvarom. Ak by Vás napadla ešte nejaká otázka, hocikedy sa ma opýtajte a napíšte mi vašu otázku na môj e-mail.

Presne na opačný problém ako je hnačka pomôže rýžový odvar. Takže je možné regulovať stolicu aj takýmto spôsobom. Mala som pri svojich deťoch taký problém, V tej dobe, keď som mala ja deti maličké bolo veľmi ťažko dostať ovocie. Nie ako teraz, keď sa mi nepodarilo vystáť radu v zelovoci, tak som raz dala malému samé paradajky. No dostal z toho takú strašnú hnačku, že celý týždeň som mu varila len rýžový odvar, ktorý nám pomohol.
Ale nepíšem to preto, aby ste synčekovi dala paradajky, ale preto, aby ste vedela v čom pomáha rýžový odvar.
Uvidíte, že mu to pomôže. Dobrú noc.

dr.jajbolí

Niekedy dávali detičkám feniklový čajík, ale to je asi na vetry, že by harmanček, bože, prečo nepíšu mamičky, asi už všetky spia. a nebolí ho bruško? Veď sa mu môžu pokrútiť črievka, skús pomasírovať tak z dvoch bokov zároveň. a pocvičiť nožičky pritlač k brušku. Rozhodne choď s ním zajtra k lekárovi. Oni sú tam kvôli nám, tak prečo sa hambíš? Človek sa stále učí a nemôžeš všetko hneď vedieť. Teraz ma napadlo, skús dať trochu krémiku do konečníka, nie dnu, len mu ponatieraj, to zvykne ešte aj dospelím pomôcť, keď nemajú stolicu. Držím palce, nech sa vykakušká!