Vodicsky preukaz

Príspevok v téme: Vodicsky preukaz
majka_

Aka je podla vas sanca, ze ziskam vodicsky preukaz, ak mam neurologicku chorobu Myopatia 1. stupen pletencoveho typu (mam ju 20 rokov a za ten cas sa mi stav len zlepsil)? Chcela by som ist na vodicak cez leto, ale neviem, ci dostanem potvrdenie od lekarky. Moja byvala spoluziacka chcela vodicak, mala epilepsiu, zachvat nemala uz niekolko rokov (6 ci 10 ci kolko) a neurologicka je na rovinu povedala, ze ona jej povolenie neda, pretoze ona sa nenecha kvoli nej zavriet do vazenia... Myslite, ze by mi nieco take hrozilo? Mam sice aj astmu, ale ved dnes je XY vodicov astmatikov... Aka je sanca, ze dostanem teda povolenie na vodicak?

radana

ady,ja si dovolim odporovat ti v tomto.Ja som za to,ze napr. epileptici by si nemali robit vodicsky preukaz.Podla mna je to spravne.Ved ohrozuju tak seba,ako aj okolie :(

ady

UFF no to sa mi podarilo. Ja som myslela,ze ty mas epilepsiu.... Mozno potrebujes fakt len potvrdenie od obvodneho lekara....

ady

Ahoj Majka. Ja mam podobny problem. Ja som ale stabilizovana od zachvatov a uzivam lieky. Podla mna je to hlupost, ze epileptikom ktory su stabilizovany nedaju moznost urobit si vodicky, skoro vsade mimo Slovenska sa vodicak da urobit. V Cechach je tato moznost.Neviem co na to hovoria neurologovia, ale ja myslim, ze je to nespravodlive voci tym, ktori uzivaju lieky a nemaju zachvaty a oproti diabetikom, ktori kedykolvek mozu sposobit nehodu v dosledku nizkej hladiny inzulinu. Tam staci trosku neopatrnosti a dopravna nehoda je na svete.Kolko diabetikov bolo,alebo je nezvestnych? Ja myslim, ze nad tym by sa troschu trebalo zamysliet. Som v zahranici tam mi urobili komplet vysetrenia, cakam uz len na odpoved neurologa, ale ten mi nema preco dat negativnu odpoved. Okrem toho som najazdila vyse 10 000 km v krajine v ktorej som so znackou v zadu "ucen". A to som par krat presla z jedneho konca na druhy, v tme, v noci, v snehu, v dazdi.... Chod do inej krajiny - je moje odporucanie. Od ziadneho neurologa na Slovensku nedostanes potvrdenie, pretoze to slovenska legislativa neumoznuje. Nechaj si vsak vystavit potvrdenie kedy si mala posledny zachvat. Tento datum je podstatny.Inak by aj mna zaujimalo, kedy sa uz niekto z kompetentnych vyjadri, kedy to uz bude - nie nebude mozne aj na Slovensku.

Dr jajboli

Ja si myslím, že určite ti dajú potvrdenie, pretože epilepsia je veľmi vážna choroba, lebo keď by za volantom dostala záchvat, mohla by sa zabiť. To je stav nepríčetnosti. Tú tvoju Dg nepoznám, ale určite to nie je také, že by si nemohla sedieť za volantom. Držím ti palce. Chod len za obvodnou, nie za neurologičkou.