bolesti noh a chrbtice

Príspevok v téme: bolesti noh a chrbtice
marco

-vek a pohlavie: muz, 35
-povolanie: SZCO
-problem: Bolesti dolnych koncatin a chrbtice
dobry den!!moje problemy zacali v roku 2002 kde ma zacali pobolievat nohy.Po navsteve obvodneho lekara som bol odbity s tym,ze som mlady a ze ma nemozu boliet nohy,dostal som mast od bolesti.Po tretej navsteve obvodneho lekara ma poslal na odborne vysetrenie k ortopedovi.
Ten ma poslal na Rtg a na zaklade snimkov skonstatoval:zvysena subchondr.skleroza acetabul.
IR kox obmedzene-vpr.20st,vl 30st ER kox volne.
Zaver:Coxarthrosis bilat.gr.I.
No a od tohto roku pri kazdej kontrole som sa vzdy stazoval na bolesti noh.Lekar do spavy vzdy mi napisal klby mierne pobolievaju.Az tohto roku som sa trochu rozvasnil pred lekarom a vravim mu "mna nohy bolia"mam problem dlsie stat na nohach.Tak mi lekar napisal do spravy Coxathrosis bilat. gr.I.-nevysvetluje obtiaze pac.-bolesti dolnych koncatin.Lekar ma poslal na Rtg kox.a chrbtice.Jeho posledna sprava je tato rtg kox:nalez na koxach-vedl.nalez spina bif.oc.prechodneho stavca-vs.S1.Zvysena subchondr.skleroza acetatul.Laseque bilat.pozit.pri dotahov.,poklop LS chrbt bolestivy.
rtg LS:sinistrokov.skolioza,prechodny stavec-pac.lumbalizacia S1.Spina bif.oc.S1.Medzist.medzera L5/S1 dorz.zuzena.
To je vsetko s touto spravou a so snimkami ma poslal na neurol.Po neurol. vysetrani som dostal lieky od bolesti Gordius ktore som bral zo zaciatku poctivo pretoze som mal prist na kontrolu a povedat ako sa citim.Ked som ich bral bolesti som nemal,ale bol som ako opity.Kedze chodim do prace a som vodic osobneho auta aj niekedy pracujem vo vyske,lieky som vysadil.Nohy a chrbtica ma bolia dalej.
Preto Vas prosim o radu co a ako postupovat dalej a co to vlastne znamena moja sprava od lekara a preco ma bolia nohy?
Velmi pekne Dakujem za kazdu radu a hlavne by som chcel aby sa k mojmu problemu vyjadril odborny lekar.
Dakujem.

ica

JaJa 1111,
Dakedy sa s takým nálezom išlo na celý dôchodok,takže si myslím,že polovičný určite.Teraz sa neprihliada aký je stav na snímku,ale na pohyblivosť klbov:-stupne rotáciea 10 bodov sa pridáva na ostatné diagnozy.

miroslav123

Neustále ma bolí bedrová časť v okolí chrbtice.Je to mierna bolesť, na ktorú som si zvykol. Ale keď chrbticu zaťažím tak mám potom veľké bolesti v bedrovej časti. Bol som u neurologa, ten ma poslal aj na CT chrbtice, ale výsledok bol, že mam len mierne vybočenie stavca a to ma vraj tak bolieť nemôže a neurologička mi odporúčala užívať analgetiká, čím so mnou skončila. Čo sa s tým dá robiť?
Ďakujem Miro

[zruseny12]

akupunktura,pomoze,ale iba mozno do casu,ked cloveku chybaju vit.a miner.tak treba DOPLNIT......
pri bolesti chrbta je dobre brat aj DOPLNKY NA KOSTI A CVICIT...

mjanik

marco-neváhaj a vyhľadaj akupunktúru,tvoj stav nieje až taký vážny a ubezpečujem Ťa, že je dobre zvladnuteľný akupunktúrou!!!!Zdraví Ťa Janík

andyna

Mjanik uz tu konecne neoblbuj pacientov s tou tvojou akupunkturou! Suhlasim s daktylom, ze moze zmiernit bolest a mozno vyliecit lahsie choroby, ale zvaz si, kam cim prispievas. Vies, co znamena aspon jeden odborny termin, v horeuvedenom prispevku? Asi nie, tak sem nesplietaj nachladnutie, pretoze stav tohto muza je ovela vaznejsi.

Marco prepac za moj prispevok, ale niekto to uz napisat musel.
Stav tvojej chrbtice je vazny, medzi poslednym driekovym a prvym krizovym stavcom mas poskodenie, skoliozu. Bolesti su pravdepodobne kvoli pritlaceniu nervov, taktiez mozno aj kvoli stuhnutiu svalov v tejto oblasti.

Liek, ktory si dostal sa pouziva na liecbu epilepsie a niektorych ochoreni nervov. Lekar vsak neliecil primarny problem, a to poskodenie chrbtice a bedrovych klbov. Naozaj by si mal zmenit lekarov alebo sa zajst za starym lekarom a opytat sa, ci neexistuje podla neho aj iny liecebny postup, ktorym by sa tvoj problem zacal naozaj riesit a nie len ututlavat.

daktyl

prebohaziveho! mianik! neblazni, ak nerozumies tej sprave, tak si ju daj prelozit. tento pacient ma osteochondrozu chrbtice, skoliozu a coxartrozu, tak co sa tam series s tvojou akupunkturou! ta samozrejme pri problemoch s chrbticou moze pomoct, moze utlmit bolesti, ale tu prebiehaju zmeny, ktore treba predovsetkym zastavit aby sa dalej nesirili a cely stav sa nezhorsoval. marco, predovsetkym by si mal zmenit lekara (ortoped, neurolog). liecba by mala byt medikamentozna, ale velmi dolezita je zmena zivotneho stylu (vhodna strava, cvicenie a predovsetkym tvoje sedave zamestnanie je absolutne nevhodne). osteochondrozu ma vela ludi, nie je to nic mimoriadne, lenze neliecene sa to iba zhorsuje. ak nechces skoncit o par rokov ako invalid, musis sa o stav svojej chrbtice a klbov starat predovsetkym ty sam. nic nie je zadarmo, ani vyliecenie. zmen zivot: stravu, cvicenie, optimisticke naladenie a predovsetkym zmen lekarov. dobre by bolo najst si aj nejakeho rehabilitacneho lekara a cvicitela, ktory ta nauci spravne cviky. tak si mozes dost znacne pomoct. drzim ti palce. ja som na tomto fore velmi zriedka, tak ak by si mi pisal, mozno sa ti tak skoro neohlasim.