Cukrovka a stres

Mario Vrabel

Vacsina chorob skratka nevzniknu zo dna na den. Je to taky domino efekt. Pri strese je to podobne. Pri strese sa vyplavuje kortizol ktory nici aktivne tkanivo resp. bielkoviny. Tym ze clovek straca bielkoviny tak sa mu spomaluje metabolizmus a ma tendenciu rychlejsie priberat tuky. Priberanie tukov zase zvysuje riziko vzniku cukrovky. Na tejto stranke to je pekne vidiet www.akoliecitcukrovku.sk

Hovoria tam prave aj o stukovatenej peceni a pankrease. Zaujimave citanie, odporucam.

Bibis1

Zistovala som si u kamaratky, ktora je lekarnicka, ze co su to zac tie vitaminy pre diabetikov a zistila som, ze ich mozu uzivat aj ludia, ktori netrpia tymto ochorenim.. Mna to dost zaujimalo, kedze som o nich dost citala a nevedela som ze ci mozu alebo nemozu. Celkovo mam slabu imunitu a ked si vezmem, ze v tejto jednej tablete su vsetky vitaminy a este k tomu ani nestoja vela penazi tak ich aj vyskusam. Chcela som vam to len napisat aby aj tie ktore nevedeli, aby v tom uz mali jasno tak ako aj ja

Suzanell

Dadulamil a už si bola na tom vyšetrení? Ako ti dopadlo? Čítala som si zopár príspevkov a našla som sa práve v tvojom Presne takéto prvotné problémy som mala aj ja. Našťastie sa ale mne cukrovka nepotvrdila, čo som neskutočne rada a dúfam, že ani tebe sa nepotvrdí. Držím ti palce ;-)

dadulamil

@Sofa @freatfun
Ďakujem za Vaše reakcie. Presne som si aj myslela, že mi budete písať aby som čím skôr išla k lekárovi. Aj som išla, len nie je to také jednoduché. On mi dal odporúčanie diabetologičke a tam som sa objednala. Termín mám ale až na koniec marca. Snáď to dovtedy prežijem, lebo vidím na sebe, že som z tohto všetkého tak viacej nervózna a ešte k tomu sa ani necítim dobre. Držte mi palce aby to všetko dobre dopadlo. Sofa a ona má ktoré štádium cukrovky?

freatfun

Dadulamil to si fakt myslis, ze tu najdes odpovede na tvoje otazky?..uz si davno mala byt u doktora, aby ti spravil potrebne vysetrenie...je zjavne, ze mas vsetky priznaky, ktore byvaju pri cukrovke ale este stale to nemusi byt..moze to byt kludne aj nieco ine alebo nic (to by bolo najlepsie)..cim skor pojdes, tym to bude lepsie..aj moj bratranec takto nechcel ist a potom na to doplatil..keby ho zacali skor liecit, vsetko by mohlo dopadnut uplne inak

Sofa

"dadulamil" nestresuj veru ale čo najrýchlejšie sa objednaj na potrebné vyšetrenia lebo toto môže byť cukrovka. Keď máš ešte aj také príznaky. Moja dcéra mala cukrovku a presne takto sa prejavovali príznaky a to pritom sme nevedeli aké má výsledky krvi, až keď sa mi sťažovala, že sa zle cíti tak sme začali behať a zistili jej toto ochorenie. Hlavne to nepodceň a choď na vyšetrenia

dadulamil

Nechcem zbytočne panikáriť, ale minulý týždeň som si volala o výsledky krvi a vyšlo mi, že mám nízku hladinu cukru. Mám ísť na vyšetrenie diabetologičke, ale objednala ma až za dva týždne a ja sa bojím, že čo ak sa mi potvrdí že mám cukrovku. Prosím, napíšte mi aké ste mali príznaky. Všímam si, že často pijem a mám neustále studené ruky. Môžu to byť príznaky?

IvanaIva

Tafaniass
- tak ty si tým dobre zaskočená keď ani lieky nevieš aké ti predpísali..neboj ale ako som už napísala tak bude dobre, na to si zvykneš..to sú kvázi také výživové doplnky..jedna tá tabletka obsahuje len samé vitamíny, minerály a antioxidanty..lebo pri cukrovke sem tam dochádza k oxidačnému stresu - o tom neviem či si počula, ak nie tak ti to vysvetlím čo to vlastne je..nemusíš sa báť, nie sú to žiadne antibiotiká ani nič podobné..iba čisto vitamíny..

tifaniass

IvanaIva snazim sa byt silna ale niekedy sa tak pytam, ze preco prave ja...Ale urcite tieto otazky tiez poznas...S tym sa treba uz len nejako zmierit...Povedali mi ze mam cukrovku 2 typu...Nerozumiem sa moc este do toho, iba co som si na nete studovala nejake veci...Ked mam pravdu povedat, ani neviem co mi predpisal...Nejake lieky...A tie vitaminy ktore si spomenula, to su co zac?...Naco maju byt dobre?

IvanaIva

Tifaniass
- to mi je ľúto, ale neboj ty to zvládneš, len hore hlavu a nezúfaj..to je doležité!..máš rodinu a priateľa pre ktorých tu musíš byť..v ktorom štádiu máš cukrovku?..ja si pichám inzulín a okrem toho beriem len výživové doplnky, vitamíny pre diabetikov..tie som síce začala len pred mesiacom užívať ale zatiaľ sa javia fajn..tebe čo doktor predpísal?