Bolo vam zle po vysadeni antidepresiv?

medikamentus

Roman a vysadzujes lieky pod kontrolou lekara?
Antidepresiva treba vysadzovat pomaly. Pomaly znizovat davky.
Ak sa akutne citis velmi zle, chod na pohotovost, alebo si ju zavolaj. Dostanes asi
malu davku diazepamu, alebo ineho lieku na ukludnenie.
V pondelok chod k svojmu lekarovi. Naliehavo.
Toto len za mna: Antidepresiva, ak ich naozaj nepotrebujete odmietnite.
Potrebujete ich len vtedy, ak mate naozaj samovrazedne myslienky.
Inak svoje problemy radsej rieste s dobrym psychologom, orientujte sa na zdravy
zivotny styl a liecte sa materialom z Bozej lekarne - bylinkami.
V nasej rodine nebol nikto nikdy dusevne chory . Moja sestra sa po nestastnej laske
zacala liecit psychiatrickymi liekmi. Inak zdrava, mila a mudra osoba skoncila
po 5 rokoch na cintorine. Tie lieky jej neurobili dobru sluzbu.

mivok

ja som bral aj ezoprex, sentralin aj paretin . Vzdy som ich vysadil skusal som aj postupne aj naraz no bolo mi dobre uz aj dlhsie max 5 mesiacov a potom sa to vratilo pocit na vracanie , tocenie hlavy , potenie atd. obavy zo smrti. nikdy to nevysadzujte naraz ak to berete dlhsie to je hlupost lebo sa to vzdy vrati

Michaela3455

vysadzať treba extremne opatrne... po 20-30% v 6-8 týžňovych intervaloch. Tie serotoninove lieky sa predpisuju jedna radosť aj viac druhov naraz. Osobne este nemam otestovane ci sa po prekonani ''absťakov'' da mozog do pôvodneho stavu. Inak Lubovnik s AD nekombinujte, najskôr po úspešnom vysadeni.

a9

som druhy tyzden po vysadeni escitilu, dva mesiace som znizovala davky, uzovala som ho asi 7 mesiacov. je mi do fajn, akurát sa mi zacala zas tocit hlava a mam taky divny pocit v hlave akoby mi obcas zahucalo....ale konecne normalne spim, bez hlúpych snov. depresie som nemala, nasadili mi to kvôli tomu, ze som z nicoho nic prestala rozpravat, pripisovali to psychike,ale nakoniec sa zistilo, ze su to vasospazmy v cievach na mozgu, tak som ad vysadila. ked prudko otocim hlavou, tak mam pocit akoby mi nieco motalo hlavu, neviemm to popisat. dufam, ze to coskoro prejde.

Mario1555

Dobrý deň,

potreboval by som poradiť : Užíval som antidepresíva Sertralin Actavis v dávke 200 mg. A po znižovaní dávky po 50 mg som sa dostal k 50 mg. Pri znižovaní dávky ma trápia poruchy spánku. Prosím vás, je možné že som v závislosti od týchto liekov ? Jedná sa o skupinu SSRI . Mal by som sa teda radšej vrátiť k pôvodnej dávke ? Za pomoc vám ďakujem.

Mia239

Ahojte, ja som začala vysádzať antidepresíva postupne a cely priebeh bol dobry a úspešne ich uz neberiem zopar dni. Brala som Seroxat 1,5tab denne. Moje vysádzania + príznaky v zátvorke:
- k 1.10. - 1 tabletka (3-10 dni sa mi neskutocne triasli ruky, okrem toho ziadne ine stavy)
- k 1.11 - 3/4 tabletka (3-7 dni sa mi opäť triasli ruky ale uz velmi VELMI PODSTATNE menej, inak nic)
- k 1.12 - 1/2 tabletka (klesol mi tlak, dolný 45. Niekolko krat som v ten prvy tyzden odpadla)
- k 1.1 - 1/4 tabletka (opäť problem s tlakom ale uz to nebolo tak zle)
- k 1.2 - koniec, žiadna tabletka. (Mam pocit ze velmi slábe príznaky ako tlak. Ziadne trasenie rúk ako prvé dva mesiace. Ale strašná bolesť v nohách. Az pálenie).

RNG

Na ukludnenie ale neuspava je aj L-theanine, aminokyselina zo zeleneho caju, davka 2 x 400 mg denne. Posobi najma na opiove centra v mozgu a tak isto nie je navykova.

RNG

5- HTP, vytazok z lubovnika s obsahom 0.3% hypericinu a 3% hyperforinu(pozri na vyrobok firmy Paradise herb, co toto ma a kde 3 kapsule raz za den, podla len potreby, tie problemy vyriesia, lebo maju efekt SSRI, SNRI a dokonca zvysuju aj hladinu GABA v mozgu bez akejkolvek navykovosti, s ucinkom asi 2 hodiny po zobrati a trvajucim vyse 8 hodin. Pozor nebrat viac denne, podla moznosti ani previdelne, len podla poteby v ten den)
Dobry je aj Picamilon v davke 2 x 300 mg, to je forma GABA(zlucene s vitaminom B-3), co sa prebojuje do mozgu cez mozgovu krvnu barieru.

bojovníčka

nikdy viac žiadny seroxat! rivotril ako tak ale len 1flaštičku,a serlift to mi došla sanitka také nežiaduce účinky fuuuuu radšej ostanem pri guajacuran,sedativ pc ak búši srdce pomoze magne6.Všetko je zo stresu čiže cvičit,pozerat komedie,a klud,klud ,spanok 8hodín a oddych