Hodnota cukru v krvi

philips

Porky, bolo by dobré hladinu opakovane sledovať. Táto hodnota nie je ani fyziologická, ale nenaznačuje diabetes. Nachádzate sa v pásme porušeného metabolizmu glukózy. Každopádne ak sa takáto hodnota zopakuje bolo by dobré navštíviť lekára a absolvovať OGTT.

Porky

Dobry den.muj kamarad ma cukrovku typ 2.jsem zdravy clovek a tak me zajimalo kolik mam cukru.Pichl me do prstu a otestoval me na glukometru.
K memu prekvapeni jsem mel hodnotu 6.5 na lacno.znepokojilo me to.mel bych mit strach zda nemam cukrovku?jsem v zahrannici a nemam zde kde dojit k lekari.dekuji za veskere informace

Ck

Ahojte dnes ráno som neraňajkovala čo s amne enstáva ale dala som si balíček gumových medvedíkov (iste dosť nerozumné) a hodnota glykémie bola 10mol/l ..je to dosť znepokojujúca hodnota. Ďakujem

spaceboy

Ahoj, je to este v norme. Normalna hladina glukozy v krvi je u zdraveho cloveka pred jedlom 3.9 do 6 mol/l a zvycajne nie je vyssia ani 90 minut po jedle. Bolo by vsak asi dobre jeho stav pravidelne kontrolovat opakovanim meranim, nech si si ista. Teraz robia merania hladiny cukrov i aj inych parametrov aj v lekarni, tu som nasiel o tom video www.sunpharma.sk , dolezite je dbat aj na synovu zdravu stravu

RNG

Pod 3 , najma pod 2 mozes upadnut do bezvedomia a bez cukru v mozgu velmi rychle odumieraju bunky, za tym nasleduje smrt.
Z vysokeho cukru su dosledky len kumulativne, tj musis ho mat vysoky dlho, aby sa ti telo poskodilo a to najma procesom glykacie.
Ja som mal cukor sustavne nad 12 dlhe roky(najmenej 10 rokov, cukrovkar DM2), a aby som ho znizil aspon trochu, tj na 10 som musel drzat prisne bezsacharidove diety. Po rokoch tychto diet a brani hromady doplnkov uz nemusim prisne diety drzat, ale napriek tomu mi cukor vandruje od 6 do 12 bezne.

,,,,

No neviem ja nemam s tymto ziadne skusenosti ...to robili u nas take vysetrenia na cukor, cholesterol a odtial mi toto poslali...tak som sa chcela informovať...dakujem za odpoved

Meretseger

V tom prípade to podľa mňa musí byť z príliš malej vzorky krvi. Minule som si tiež merala glykémiu, a pozerám, že 1,1 mmol/l. No dobre, dva razy v živote som mala 0,9 mmol/l a nič mi nebolo (len som zožrala škatuľku kockového cukru), ale toto mi bolo divné, normálne som jedla a všetko... Tak som radšej skúsila ešte raz, teraz som napichla poriadne, a jasné, nejakých 18 mmol/l, klasika. Takže aj o toto sa môže jednať.