mladá alkoholicka..preco?

Príspevok v téme: mladá alkoholicka..preco?
prcek

Ahojte. V prvom rade Vám chcem poďakovať, že to vôbec chcete čítať.
Prejdem k veci, je to dlhší príbeh ale mám už nenormálnu potrebu povedať to niekomu.
Potrebujem aj tak trochu radu alebo pomoc.Momentálne mám 16 rokov.
Som tu už na tejto stránke normálne zaregistrovaná, ale ak je tu možnosť anonymity ,,prečo to nevyužiť?.
Od mojich štrnástich rokov som sa začala OPäŤ kamarátiť s jednými holkami, s ktorými som sa kamošila, ešte keď som nosila plienky. Ako inak začali sme piť, samozrejme po škole.Väčšinou len piatkami. Bolo nám fajn. Pili sme len tak trošku (to znamená kúpili sme si ploskáča).Kruté na tom je, že som mala LEN 14 rokov. To je tá podstata. Nepila som úplne že každý piatok, ale z času na čas. Bolo to len do nálady. Veď som nemala žiadne problémy v škole(mala som jednotky,dvojky na zš.)ani s rodinou(tie sa začali neskôr, keď to spôsobil môj otec, nechcem to rozoberať.)ani s nikým, ani s peniazmi. Netuším prečo som začala piť. Asi preto, že to bolo pre mňa niečo nové, čo pre nich nové nebolo.
Teraz nedávno som mala ešte 15(už mám16). Teda ak správne počítam asi pijem 2roky. Rodičia na to neprišli, nikto.Chcem prestať. Študujem ďalej na gymnáziu a chcela by som byť podnikateľkou alebo žurnalistkou. Ale je mi veľmi ťažko na srdci ak si spomeniem , že teraz už skoro KAŽDÝ piatok pijem. Podnikateľka nikdy takto nebudem. Možno zomriem, už po maturách, ak pečeň zlyhá.
Viete, vy by ste mi teraz asi najradšej nakričali aby som s tým prestala, ako v poriadku, to môžem..ale nejde to tak ľahučko. CHCEM PRESTAŤ PIŤ-prečo?pretože chcem byť zdravá(som naozaj vďačná, že nemám žiadnu chorobu, cukrovku alebo iné proste tomu rozumiete,zdravé dievča som ale aj tak si ničím zdravie alkoholom.Som veľmi hlúpa!!!!), to po prvé, po druhé, stále mám výčitky. Ak si vonku vypijem je mi veselo a super.Prídem domov, ľahnem do postele, hlava plná výčitiek a premýšľam, že ako sa mi teraz v žalúdku rozpúšťajú moje orgány, sivá mozgová kôra sa ničí tiež a odumierajú mi tisíce mozgových buniek,ktoré sa tuším už neobnovia, rozmýšľam, ako ťažko sa mi bude učiť, rozmýšľam, že všetko ide do peňazí, za ktoré som si mohla kúpiť napríklad moje obľúbené sladkosti, alebo striebro ktoré mám tiež rada alebo šaty ktoré zbožňujem, rozmýšľam, že žiaden normálny chlap ma nebude chcieť, pretože budem chorá, a k tomu aj alkoholička.A ešte chcem prestať preto, lebo ak by sa to dozvedeli moji príbuzní a rodičia asi by to neprežili. TO JA NECHCEM!!!ďalej....
NECHCEM PRESTAŤ PIŤ-pretože, stačí mi len naozaj málo, aby mi bolo veselšie, viem viac a otvorene rozprávať o tom čo si myslím, čo ma trápi, prenesiem sa z rodinných problémov preč, do siedmeho neba.Poznávam celkom bez problémov nových ľudí, ktorý sú naozaj fantastický, čiže z toho vyplýva, že najviac kamošov som si našla práve tým, že som bola opitá.
A ešte je mi občas trápne ak hulákam s kamoškami po ulici, v opitom stave.Áno ak som opitá je mi to úplne jedno, ale ak sa preberiem do reality, hrýzie ma svedomie.
Ak som mala priateľa, nepila som vôbec! ten ma toho stránil.Dali sme si čosi ako sľub, že ja nebudem piť pre neho a on pre mňa a aj preto, že obaja to nechceme.Vydržalo to, až kým sme sa bolestne nerozišli. Milujem ho stále a veľmi ale ako vidím on ma neľúbil až tak ako som si myslela.Má inú. Čo už, stáva sa.
Ja sa Vás chcem opýtať, čo si o tom všetkom myslíte. Čo mám robiť. Nechať tie kamošky nemôžem pretože sú to moje najlepšie kamošky. Áno najlepšie. Oni ma do toho nenútili, len sa ma spýtali či nechcem, teda ani ma poriadne nenavádzali. Ja ,,to JA SOM UROBILA CHYBU že som povedala "áno dám si".Ich z toho neobvyňujem. Prežli sme toho veľa, veľmi sa ľúbime, ako kamoški. Máme podobné životy a rodinné problémy. Sme si jedna druhej navzájom oporou.
Ja len, nechcem byť alkoholička a každý piatok zaspávať a každú sobotu sa zobúdzať s nečistým svedomím. A aby ste vedeli, som veriaca ale nechodím do kostola ani niiič..proste len verím v boha ani sa nemodlím..to píšem len aby ste vedeli, pretože dosť často tu spomínam, že ma hrýzie svedomie.
Za pomoc, alebo názor VÁM VEĽMI ĎAKUJEM.

prcek

janula22
Tak ďakujem aj za toto. Naozaj som už mala obavy, že niečo nedobré sa so mnou deje..ale aj ja dúfam, že je to len dočasné i keď to je už pár rôčkov.
Tak si počkám a uvidím:)

janula22

Ahoj prcek, podla mňa nie si alkoholička, raz do týžňa nie je závislosť ale je fajn že ťa to štve, no ja som bola na tom podobne keď som bola mladšia, začali sme tiež nejak v 15-16 a nebolo to len piatky, aj cez týždeň, tiež som nemala práve najvhodnejšiu partiu. Pokial je to len do nálady tak ok, ale my sme chodili zrúbané pod obraz boží, boli sme 4 kamošky a každý piatok museli byť aspoň 2 flaše kúpené... na strednej nás brali ako najväčšie alkoholičky a väčšina spolužiačok to odsudzovala, mne to bolo vtedy jedno....Vekom to jednoducho prešlo, pár rokov sme behali po diskotékach a krčmách pripité,vždy ešte s fľašou v kabelke ak by bolo málo, no a vekom to nejak proste prešlo. Prestalo ma to baviť, našla som si slušnejšie kamošky lebo ožierať ma už nejak omrzelo no a na výške mi to už ani nechýba, ak si raz za mesiac zájdem na pivko len tak donálady a to je vše. Vieš podla mňa si tým musí prejsť každý, ja som sa vybúrila keď som bola mladšia no a v 20 som sa nad tým už len zasmiala a ani mi to velmi nechýba. A práve tie moje vtedajšie slušné spolužiačky ktoré nás tak strašne odsudzovali, na ne to prišlo až neskôr, no a keď som už chodila na výšku, dosť často som práve ich stretávala spité pod obraz boží. Mne to už teraz ani nechýba a oni behajú a možno doháňajú stratené mládí. Nuž ktovie čo je na tom pravdy že každý si tým musí prejsť, len na každého to príde inokedy. Len som ti povedala svoju skúsenosť

prcek

Takže, týmto ste mi rozhodne pomohli:)ďakujem, aspoň som viac uistená, že nie som alkoholička a moje telo to veľmi nepostihuje. A áno rada by som aj odmietla ale občas to nejde, no raz keď sme boli vonku, jednoducho sme nepili a bola sranda aj bez toho, i keď menšia ale za triezva!ale nemyslíte si, že pijeme úplne stále, ale poväčšine. A či mám gén závislosti, myslím sa dá zistiť tak, či niekto v rodine pije alebo nie. Je to vraj veľmi dedičné. No môj dedo, on nie je alkoholik ale zase ani abstinent. Z času na čas si vypije.Ale tak aj tak predpokladám, že mi nič také nehrozí. A drogy, ani náhodou. Veľké nástrahy na mňa číhali na základnej, pretože som mala kamošov ktorý s radosťou zháňali drohy(väčšinou len marihuanu alebo pervitín)pre iných ľudí. Chcela som vyskúšať ale to som odmietla ak som si predstavila ako by mi to zničilo život.A s tými mladými opitými babami celkom súhlasím. A hnusné je aj pozerať sa na zasrané jedenásťročné deti ako behajú po meste ožralé. Tak ďakujem:)

lizanka

kazdy piatok byt zrubana od 14tich je trochu silne kafe, ale mozno to vnimam trochu prehnane, kedze som zaryty abstinent. videla som vo svojej rodine, co dokaze alkohol. mozno teraz to este ako-tak drzis na uzde, lebo zijes doma s rodicmi a mas denne skolu, ale co na vyske? vravi sa, ze studentsky zivot je burlivy, tam sa mozes utrhnut z retaze a uz bude ovela tazsie vyhrabat sa z toho. a okrem toho pravdepodobne aj ine zivotne problemy budes riesit pijatikou. bud zmenis partiu, alebo jednoducho vynechas na zaciatok kazdy 2. piatkovy vecer, zacni si odvykat. ked su to fakt take dobre kamosky, nezalej problem alkoholom ale niektorej sa vykecaj-pokial ta vysmeje alebo to vykeca, tak "priatelstvo" s nou nie je to prave pre teba. inac sama vidis, ze alkoholom problem neriesis, len "liecis symptomy", ries problem.

evitka001

Ak si nevieš poradiť sama, vyhľadaj pomoc. Si ozaj mladučká a je škoda ničiť si zdravie alkoholom. Čo sa týka tvojich kamošiek možno ich teraz vnímaš ako naj, ale o nejakých 5,10 rokov ich budeš vnímať úplne inak. Zdá sa mi, že si dosť inteligentná na to, aby si si hľadala kamošov medzi opilcami a ľuďmi z nízkym sebavedomím, ktorí sa dokážu prejaviť len pod vplyvom alkoholu. To máš pravdu, že žiadny normálny chalan ťa nebude chcieť. Kto by chcel chodiť s niekým, komu páchne z úst ako starému námorníkovi.Myslím že si na dobrej ceste do pekla a dávaj si bacha aby si si v op itosti nedala aj nejakú inú drogu, lebo potom si už ozaj sama nepomôžeš. Skús ísť niekedy s tvojimi kamoškami triezva von a uvidíš ako to vyzerá keď budú opité ako ich vnímajú druhí ľudia. Mladé opité baby - najväčší hnus.

nika-v

Podľa štýlu písania usudzujem že si múdre a inteligentné dievča. Vieš posúdiť čo je správne a čo nie. V takom veku sa občas vystrája, keď chceme zapadnúť do partie a vyrovnať sa kamošom a kamoškám. Tvoje vnútorné Ja je Tvoj veľký kritik, preto máš aj výčitky keď urobíš to čo nechceš. S kamoškami sa nemusíš rozísť, ale pi len toľko aby si mala náladu. Nauč sa aj odmietnuť, posilníš si tým sebavedomie. Nakoniec, niekde som čítala že za závisloť, či už na alkohole alebo hrách môže gén závislosti. Len ako to zistiť, však? Želám Ti všetko dobré a som presvedčená že Ty si poradíš aj sama.

RNG

Dievca nezufaj, ja som poznal ludi, co pili hodne a dlhe roky, kazdodenne a prestali a ani nemaju znicenu pecen. Nuz na zdravi ti to rozhodne neprida, a prestat mozes, kedy len chces.To zalezi len od teba.
Alkohol nie je riesenie na problemy a pokial pijes len jeden den do tyzdna, nie si naozaj zavisla na nom.