U gyneologa

Príspevok v téme: U gyneologa
teena

Chcela by som sa opýtať. Kedy, by sa malo ísť prvý krát ku gynekologovi. Pretože, niekto tvrdí od prvej menštruácie, niekto tvrdí, až budeš potrebovať antikoncepiciu, niekto tvrdí, že až po osemnástke. A rovnako veľa názorov je, že ako často tam chodiť. Raz do mesiaca, raz do roka, len ked sa budem cítiť chorá? Viete mi to upresniť?

jablonka

na preventivne prehliadky u gynekologa je potrebne chodit RAZ ROCNE!. ak gynekolog povie, ze staci raz za dva roky, zlahcuje si pracu, a zrejme na papieri vykaze fiktivnu prehliadku. za dva roky sa mozuvyvinut zavazne zmeny najma na krcku maternice a na operacne riesenie moze byt neskoro.
a kedy navstivit prvykrat gynekologa? kazdopadne od 18 az 20 rokov uz je potrebne absolvovat preventivne prehliadky, ak mas zdravotne tazkosti, alebo potrebujes predpisat HAK, tak podla potreby.

qqqqq

Prevemtivna prehliadka sa robi raz rocne. Ak cytoster vyjde ok niekolkokrat po sebe, staci aj raz za dva roky, ale to povie gynekolog, kedy. Ja som na gyndu isla prvykrat predpisat si hak. To som mala 19 rokov.

ddgrt

citala som ze staci chodit 1 krat za 2 roky..pisal to gynekolog niekde ale to asi plati len pre mlade baby tie starsie by uz mali castejsie chodit aspon raz za polroka.

baška :)

no presne ako vravíš "teena" - každý hovorí inak, takže si myslím, že je to na tebe, kedy sa rozhodneš! Nie je to nijako presne stanovené, no radšej skôr ako neskôr.
Ja som bola prvýkrát tesne po 18stke a po prvom sexe. No myslím, že by sa malo ísť prvýkrát pred tým, ako začneš pohlavne žiť alebo ak máš nejaké problémy (hoci aj malinké) tak to neodkladaj! Potom budeš mať aspon super pocit, že ti nič nie je -a vážne to stojí za to!

sedmikraska

1x som bola tak v 15. a to uz som mala 3 roky menzes. Teraz ked beriem antikoncepciu chodim 2x rocne a robia mi vsetky patricne testy. Cim castejsie tym lepsie, da sa to prezit :) chodim aj kazdy rok preventivne na sono prs, pre istotu