anorexia bulimia

bezradná 00

ja v sebe neudržím ani jablko aj to si začnem vyčítať potom začnem do seba pchať a ideme ...
bohužial ja viem že mám problém a už ma to maximálne vyčerpáva a bojím sa že priberiem čo len gram
niekedy chcem zomrieť

romana

Nebojte sa, že priberiete.
Priberá sa len z nezdravého a kalorického jedla. Ak sa človek stravuje vyvážene, veľa zeleniny, má adekvátny pohyb určite nepriberie. To je predsa jasné. Môže sa stať, že váš metabolizmus, je značne rozhádzaný, ale to sa všetko napraví postupnou zdravou stravou. Aj ja som sa bála pribratia, ale spokojnosť je mi prednejšia ako bulímia. Získate veľmi veľa, ale treba si uvedomiť, čo je pre vás prednejšie. Či prejedanie sa a vracanie, depresie, zúfalstvo, náladovosť... alebo zdravá strava, spokojnosť, vyrovnanosť, radosť...
Treba len začať. Veľa síl a odvahy.

tfuj

mám rovnaký problém ako vy,každý deň si hovorím,že od zajtra končím s bulim.záchvatmi a začnem sa normálne stravovať,ale nikdy mi to nevydrží dlhšie neš 2 dni,už neviem jak sa toho zbaviť a nepribrať.

vivien

ahoj! ja som na tom podobne - vyliecena anorekticka s bulimickymi zachvatmi. tiez som pribrala. a teraz sa uz len snazim udrziavat momentalnu vahu , aby som nepribrala este viac. Mam 50 kg , 165 cm. naozaj by som nechcela mat viac kg, ale mavam aj obdobia kedy priberiem aj o 5 kg a potom sa to zase snazim dat aspon na tych 50. Proste mavam horsie obdobia ( ked sa prejedam) a lepsie obdobia ( ked sa stravujem ako tak pravidelne a normalne)