Co to je?

Príspevok v téme: Co to je?
majka_

Neviem, ci sa to da oznacit za vazny problem alebo nie. Ale ide o to, ze uz par mesiacov sa mi tiahnu od pupka nadol take... no jak to nazvat... proste akokeby "cervene lanka" alebo take daco. Su pod kozou alebo inak povedane... akokeby mi niekto na brucho nakreslil hrubu cervenu ciaru. Stale sa mi tvoria nove a uz ich mam asi 4 a tvori sa 5-ta. Neviem co to je. Mam to uz asi rok, ale to sa mi raz vytvorilo aj na ruke a potom mi to za dlhsie obdobie preslo. Ale to neviem, ci som sa neporanila vtedy alebo co. Viem, ze na bruchu som sa moc neporanila (mozno ked som sa buchla o roh stola alebo tak len... Moze to byt nieco vazne? Som pocula, ze sa to moze vytvarat tym, ktore cakaju babatko. Ale... ja tehotna nie som a som este panna. Moze to mat v suvislosti s tym, ze mam nepravidelny menzes? Teda meska mi len tak akoze raz za cas mi zvykne meskat mesiac, inokedy pride presne alebo s odchylkou 1-2 tyzdnov a periodu mam dlhu 35-40 dni. Udery do brucha som nikdy nedostala.

oli

Tie čiarky čo mávajú tehotné ženy sa volajú strie. Červené čiara, to by mohla byť nejaká cievka, najlepšie sa je ozaj poradiť s lekárom.

Dr jajboli

Môže to byť nejaký opar, niečo ako herpes, radšej navštív lekára, lebo ide teplo a môže sa ti to viac spariť, alebo neviem čo.

majka_

no... ja nesuhlasim s hormonalnou antikoncepciou. radsej budem brat ine lieky (nejake antibiotika alebo co). takze nic gynekologicke by to byt nemalo ze? tie ciary ma len svrbia.

andie

je uplne normalne, ze nemas pravidelny menzes. ten by sa ti mal upravit tak do 22 az 23. potom treba ist pre istotu na vysetrenie a zistit hladinu hormonov v priebehu cyklu. tie pruhy mozu byt kadeco. znie to len ako nieco kozne, a to treba vidiet, aby sa dalo posudit..zajdi za lekarkou, ona posudi, co dalej

Dr jajboli

Tebe by bola dobrá hormonálna antikoncepcia, aby sa ti menzes upravil a zároveň by som sa asi opýtala na tie čiary.A nebolia ťa? Čo keď sú to nejaké vnútorné herpesy, ale tie bolia. Radšej sa pořad s lekárom.

majka_

hej... a este nieco. nepravidelny menzes vraj mozem mat z toho, ze mam poruchu stitnej zlazy. to mi povedala aj lekarka