Kramyyy

ssia

natalyyyy, neboj, je to uplne normalne, ja uz som sa na kramiky tesila, lebo som ich dostala ovela neskor ako kamoska, dokonca som si maslela ze som neplodna!!!! bola som taka hlupa, ved som mala len 13 rokov a ked som to dostala, bola som stastna ako blcha a mamine som to povedala ze...mamii, ja mam nieco cervene na gatkach a mamina ze: no moja zlata, vitaj v klube, to ti zacina menzes. ocinovi som to nepovedala, o to sa postarala mamina, hned vecer mu volala, boli z toho obaja stastni... neboj aj ked to mozno bude trapne, tvoja mama to tiez vezme tak sportovo ako moja...a bude vas zase nieco nove spajat.

haha

no u mna bola tato vec taka dost haluzna..ale tak aj dost hnusna...asi 3 dni ma brucho bolelo..no ja som si myslela ze som nieco pojedla..a len ked som isla na wc som pozrela na gatky a tam nieco bolo..no a ja trubka som si myslela ze mam hnacku..hehe..a tak som to mame povedala ta mi dala tabletku a na druhy den znovu "hnacka" a potom mi uz doslo ze to hnacka nebola vobec a ze som dostala kramy...tak som mamine povedala ze to co som vcera mala na tych gatkach nebola hnacka...a jej hned doslo co to bolo...heh

mirka 23

No ja som mame nič nepovedala, dozvedela sa to po 3 mesiacoch, keď mi prala nohavičky. A inak ja som hneď prvý krát použila tampón. Veď sú aj mini a OB sa veľmi ľahko zavádzajú. Vložka je strašne nepohodlná a doteraz som si na ne nezvykla. Používam len tampóny.

quido

jancecka a co je moja na tom trapne? Pokial mas s rodicmi normalny otvoreny vztah je to prirodzena vec. Ja som mamke povedala, ze trosku krvacam a ona na to, ze som dostala menzes, dala mi vlozky a na druhy den isla k lekarke a priniesla mi tabletky proti bolesti. Povedala aj ockovi a ten ma lutoval, ze ma boli brusko. natalyyy hlavne to nevolaj kramy, je to menzes, menstruacia. ked zacnes sexualne zit, budes sa modlit, aby ti tie nechutne, hnusne, ohavne "kramy" prisli kazdy mesiac...

mademoiselle

no tak jednoducho, ja ked som prvy krat dostala menzes, bolo to asi pred 12 rokmi a pamatam si to ako dnes, som sla normalne za maminou a vypytala som si od nej vlozku. Nic trapne, ved je to uplne normalne, otcovi som nic nevravela, ale jasne, ze mama mu to povedala:-) Nie je to nic strasne ani trapne, rodicia sa vzdy z toho tesia ako keby neviem co sa stalo:-) Takze neboj sa mamine kludne povedz. Bud si vypytaj vlozku, tampon nepredpokladam, ze by si prvy krat pouzila,aleo jej jednoducho pvedz "mami, dostala som to". Neboj zvladas:-)