Boj za zvierata

Príspevok v téme: Boj za zvierata
amalka2008

Niekto si myslí že ked zvierata nerozpravaju a nemaju myslenie ako my, niesu nam rovnocenne. OMYL!!!!!! Kazdy aj ten najmensí živočích je hodný povsimnutia a lásky!!!!!! Lebo aj zvieratá cítia, boja sa, sú smutné, ľúbia........a vedia ľúbiť niekedy viac ako ludia. Napriek tomu sa ku nim nejaky ludia spravaju ako ku smetiam!!!! Citala som na priklad, ze pašovali v jednej debne velkej asi ako kuchynsky sporak 80papagájov.....a vysledok, na kazdeho jedneho papagaja ktory prezil boli 4 MRTVE!!!!!!! Alebo ked pitlaci nastrazili pasce, zachytila sa do nich líškA, A 3 HODINY TRPELA OD BOLESTI, strachu, hladu, smädu a nedostatku úkrytu!!!! A čo tie hádatá - až 100 malých hadat prevazali v preimernom kufri, bez vody, jedla, priestoru, celych 24 HODIN!!!!! Je toto normalne???? Ked sme si tak isty ze sme viac ako zvierata, porovnajme sa - my ludia sa navzajom zabijame, ale zviera neni schopne zabit niekoiho zo svojho druhu, pachame samovrazdy, zverata si zivot vazia.......jeden mudry clovek raz povedal: Budúcnosť ostatných zivocichov zavisí od nás, ale i naša budúcnosť závisí od kazdeho druhu zivocichov!!!!! Snazme sa chranit, mat radi a vážiť si zvierata....lebo nikto nam neprejavi potom väčšiu vdaku ako ony!!!!

Martin_242

amalka2008: "ale zviera neni schopne zabit niekoiho zo svojho druhu" - toto je čo za chorý výplod?
Ešte si nevidela ako napríklad pes zabil iného psa?
Je mnpžstvo príkladov, myslím, že ich netreba rozoberať všetky.
Nikdy si nepočula o boji zvierat o teritórium, alebo o vedúce postavenie v spoločenstve?
Tam sa vedú boje o život a zďaleka tam nejde o potrebu nasýtiť sa a prežiť.
Hovorí sa tomu prirodzená selekcia, kde silnejší porazí slabšieho.
Je úplne bežné, ak zviera zabije iné svojho druhu.
Kruté, ale taká je príroda.

Ilegálny obchod so zvieratami je odporná vec, ale nech sa vám páči, vybavte si exkurziu do bitúnku a pozrite si tam "šetrné" zaobchádzanie so zvieratkami, ktoré máme na druhý deň pekne pripravené na tanieri.

Potom sa vyberte protestovať do východných krajín, kde zvieratá vo veľkom sťahujú z kože za živa a to absolútne legálne.
Tieto zvieratá potom vyhodia do odpadkových košov, kde zomierajú na šok, podchladenie alebo vykrvácanie.

Kruté, ale také je ľudstvo, odjakživa také bolo, len teraz sa to medializuje.
Jediný, kto má moc s tým niečo spraviť, je vláda daného štátu a tých veru nezaujímajú podobné veci, jedine, že by im riešenie otázok práv zvierat zvýšilo príjmy.

shagya

ano ...ten link je dobry...mam 15 rokov a uz asi pol roka si so slobodou zvierat dopisujem cez maily..napriklad teraz som zozbierala cca 60 podpisov na zastavenie komercneho lovu tulenov...odporucam kazdemu kto chce aspon nejako malo pomoct nech im napise a oni vam budu zasielat info o novych akciach popripade moznosti ako sa zapojit...nie su vtieravi nic nevnucuju ani nepropaguju...ked napisu ma to hlavu patu aj pointu cize nemusite sa bat ze vas zahltia spamami....odkedy si s nimi pisem mam lepsi pocit ze uz o tom nie len rozpravam ale nieco aj robim..

ivuša

tak s tym, ze zievata nerozmyslaju, by som az tak nesuhlasila, boli zistene schopnosti ucenia uz u hlavonozcou, no a co take delfiny, spy?... to nie je zalozene len na instinktoch, no ke duz sme pri instinktoch, tak aj ludia sa nimi riadia, len je na nich, ci podlahnu.. napriklad take prejedanie, alebo agresivita...

fraisee

dievcatka, to je sice pekne ze sucitite, ale ked vas to tak strasne trapi, ze nemozete spavat, tak preto aj nieco urobte, lebo rozpravat o tom dokaze kazdy.

palomino

amalka, mozno to bude pre teba prekvapko, ale zvierata zabijaju aj "niekoho zo svojho druhu". Ladovy medved zozerie mladata, lev takisto utoci na mlade...A zvierata nemyslia, riadia sa instinktmi. Pozri si nejaky prirodovedecky dokument, kolko so uz ich videla?

mademoiselle

ja som tiez citliva na otazku prav zvierat, pozabijala by som ludi, ktori im ublizuju,ale smutne je, ze jeden clovek ludstvo nespasi, aj ked su velke skupiny, ktore bojuju za zvierata,ani to neopomaha. Je to smutne a strasne ma to serie- pardon za vyraz,ale v dnesnej dobe su ludia kruti k prirode, ku zvieratam a taktiez aj k ludom.

ivuša

a co ludia?..aj tam sa pacha vela nasilia, niekedy az zarazajuce, ake brutalne.. teraz je cina vseobecne prediskutuvavana, aj koli olympiskym hram a aj koli tomu, co vsetko sa tam pacha...minule som pocuvala jednu relaciu v radiu, kde sa bavili akurat na tuto temu.. jedna z mnohych veci o kt. sa bavili, bolo darcovstvo organov...zvatsa pouzivaju vaznov...maju na to specialne rychle mikrobusy, kde ludom este za ziva vyoberuju organy a frisko dopravia, tam kde si to nieko ziadal.. velky biznis z toho maju...no hnusne, na zaplakanie :(((

kacenka2288

mas uplnu pravdu, taky isty nazor mam aj ja, len vies, je problem to vysvetlit ludom ktory nemaju ani stipku citu v sebe....:(