preco je zivot taky nespravodlivy?

Príspevok v téme: preco je zivot taky nespravodlivy?
smutnucka123

nezamyslate sa niekedy nad tym, preco je zivot taky nespravodlivy? odjakziva maju muzi viac ako zeny, vyssie platy...a vo vztahu (to mi asi vacsina zien da za pravdu) zena nesmie/muz moze...nieco mi zakaze a on sam robi to iste....a tvrdi ze nie...preco muzi nechapu zeny vo vela veciach? preco v rodine to tak je, ze syn ma dovolene viac ako dcera?? naozaj sa tak da zit? hm, vraj sa tak treba naucit zit, ale preco??? preco to tak je?

diana mokovicska

viete co poviem vam ako to u nas je mame tu neporiadok ale velky moji rodicia spia v inych miestnostiach musim roznasat noviny no ako pomahat moji rodicia by sa radi rozviedli stale sa hadaju som tucna a nie moc pekna v skole mam len zo dve kamosky co tiez len tak ze sa ani moc nebavime kazdy den placem

dokedy?

je mozne ze sa nerozumieme.ak som spravne pochopila nielen z uvodnej otazky ale aj dalsich vyjadreni smutnuckej,jej ani tak bytostne nevadi (a ostanem pri termine nespravodlivost lebo momentalne mi iny nenapada ale kludne sa to moze nazvat inak alebo rozdelit na viac problemov a teda terminov)nespravodlivost co sa deje vonku ale ta v jej rodine,pretoze si kladie otazku ako to vydrzat po cely zivoz.Suhlasim so vsetkymi aj s kamosom a teou v tom ze ako si urobis tak mas a pod. a ze nie kazda ma takeho muza a ze si treba vybrat pred svadbou a ze ked je zena spokojna ze robi domace prace vecsinou ona tak je vsetko v poriadku.Ale smutnucka nie je s tym spokojna.Takze ak by som ja uz mala takeho muza tak by som skusila vypadnut z domu na nejake tri tyzdne za predpokladu ze muz bude viest domacnost a nie jeho mama,sestra a pod.A to preto aby si u v e d o m i l co to obnasa taka kazdodenna praca v domacnosti a tak aby videl ze ti treba viac pomahat.On zatial zda sa ked bol slobodny tuto moznost vidiet nemal.

rencaa

mozno hej, ale ani to nie je nepravodlivost zivota, v konecnom dolsedku.. ale ja reagujem na to, co pise smutnucka :))

radana

rencaa,zalezi z akeho uhlu beries tuto otazku,ci je alebo nie je zivot nespravodlivy.Ked napr.nejakemu rodicovi tragicky zomrie dieta,ten si tuto otazku urcite polozi...

barbinka

tiež som si ešte túto nespravodlivosť nevšimla. síce vydatá ešte nie som, ale tiež si to zariadim tak, aby sme sa manželom podielali na domácich prácach spoločne.
ale to s tými platmi vôbec nie je pravda. keď je žena šikovná a dokáže sa presadiť, tak môže mať vyšší plat ako chlapi. a tiež som mala dosť dovolené v detstve, naši ma pustili všade, lebo mi dôverovali. takže ako si zariadiš, tak máš.

mikaela

Ja túto nespravodlivosť vôbec nepociťujem.Dokonca mám pocit, že ako žena máš veľa výhod.A čo sa týka domácnosti a partnera, je to ako so všetkým ostatným, ako si zariadiš, tak máš. Ja mám vzťah úplne vyrovnaný a všetko domáce práce vie robiť aj priateľ,ale jasne že ho nenechám utierať prach a žehliť a on odomňa nechce aby som vymenila olej v aute.

kamos

Nechapem preco chces nutit ine zeny, aby oddychovali a relaxovali akurat vtedy, ked ich manzel a nie ked to ony (zeny) chcu. Mali by ta niekam zavriet.

kamos

dokedy,

robit mozes co chces, ak neporusujes zakon. Je demokracia. Ak nie, tak si nesvojpravna a mali by ti zobrat obciansky preukaz a zavriet do nejakeho vhodneho ustavu, aby si tu neobtazovala ostatnych ludi svojimi natvrdlymi nazorami.